Politika

Lukšić u posjeti Srbiji

1706Luksic
P
otpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće od danas u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Lukšić u posjeti Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno iz Ministarstva, tokom prvog dana posjete Lukšić će imati sastanke sa potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Srbije, Ivicom Dačićem i ministarskom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Republike Srbije, Jadrankom Joksimović.

Istog dana, planirano je potpisivanje Sporazuma o saradnji dvije Diplomatske akademije.

Drugog dana posjete planirani su sastanci sa predsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsjednicom Narodne skupštine, Majom Gojković.

“Pojeta Srbiji biće prilika da zvaničnici država razgovaraju o aktuelnim pitanjima u odnosima dvije države, modelima intenzivnijeg regionalnog povezivanja, daljoj saradnji na planu evropskih integracija, održavanju bilateralnih i konzularnih konsultacija, razmjeni mišljenja o kretanjima na međunarodnom planu, kao i produbljivanju saradnje u nizu drugih oblasti od obostranog interesa”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, posjeta će biti prilika i da se prenese podrška Crne Gore državi i narodu Srbije koji se suočavaju sa posljedicama jedne od najvećih prirodnih katastrofa koje su zadesile region.

Foto: balkaninside.com

Portal Analitika