Politika

SDP: Programska opredjeljenja ključni kriterijum za formiranje lokalnih vlasti

predsjednistvosdp

P
redsjedništvo Socijaldemokratske partije je na današnjoj sjednici dalo uslovnu saglasnost opštinskim odborima Plava i Rožaja za formiranje koalicija radi ostvarivanja programske politike partije - do jedinstvene odluke o svim koalicijama na sjednici Glavnog odbora, a na bazi prethodno iskazanog stava opštinskih odbora, sapšteno je Portalu Analitika iz SDP-a.

SDP: Programska opredjeljenja ključni kriterijum za formiranje lokalnih vlasti
Portal AnalitikaIzvor

Predsjedništvo je usvojilo Platforme o osnovama za razgovore o formiranju vlasti u opštinama Bijelo Polje, Bar i Pljevlja.

Takođe usvojena je i Platforma kao osnov za razgovore o zajedničkoj platformi u okviru koalicije „Evropsko lice Podgorice“, koja je zasnovana na izbornom programu kolicije za uspostavljanje profesionalne i stručne administracije i obećanja građanima u izbornoj kampanji.

Predsjedništvo je donijelo odluku o određivanju pregovaračkih timova za razgovore o formiranju lokalnih vlasti kojima će koordinirati vrh SDP.

Predsjedništvo je konstatovalo da je ključni kriterijum za formiranje lokalnih vlasti prihvatanje temeljnih programskih opredjeljenja SDP-a, posebno u oblasti vladavine prava kao  primarnog zahtjeva u evroatlanskim integracijama, zaključeno je u saopštenju.

Evroatlanske integracije je kao jedan od polaznih opštih principa za formiranje lokalne vlasti u Podgorici ustanovio na nedavno održanoj sjednici i podgorički Odbor SDP-a. Na toj sjednici je i kao šef pregovoračkog tima u Podgorici imenovan potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo Vujica Lazović.

SDP će prema nezvaničnim najavama, uskoro početi pregovore oko formiranja vlasti u Podgorici, Bijelom Polju i u Baru.

Portal Analitika