Zanimljivosti

VIDEO: Koji su najbolji automobili za krizu srednjih godina?

1605automobili


A
merički magazin Consumer Reports, koji testira i ocjenjuje automobile za potrebe kupaca u toj zemlji, odlučio se za nešto opušteniji pristup odabravši pet modela koji su prema njihovom mišljenju idealni za one koji se nađu u takozvanoj krizi srednjih godina.

VIDEO: Koji su najbolji automobili za krizu srednjih godina?
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju su automobili dostupni na tržištu SAD koji su pristupačni imućnijim kupcima iz srednjeg društvenog sloja.

Odabrani modeli imaju svoje specifičnosti po kojima se izdvajaju od "običnih" modela i ne spadaju u grupu automobila za koje se kupci odlučuju na osnovu kriterijuma kao što je niska potrošnja. Ovo su automobili koji treba da poprave raspoloženje i podignu poljuljano samopouzdanje.

Chevrolet Corvette je idalan dvosjed za one koji žele da budu primijećeni na ulici i da osjete zadovoljstvo sportske vožnje, a čija su deca odrasla i više se ne voze sa svojim roditeljima.

Za one kojima je potrebno više luksuza i prostora i koji vole italijanske sportske automobilie, a nemaju dovoljno novca za Ferrari - Consumer Reports predlaže Maserati Ghibli. Možda nije Ferrari, ali bar ima motor koji je razvijen u Maranelu.

Vozačima srednjih godina sa solidnim saldom na bankovnom računu koji bi željeli da uživaju u pravom evropskom sportskom kabrioletu odličnih voznih karakteristika, preporučen je Porsche Boxster.

Sa druge strane, oni sa nešto plićim džepom mogu da se zadovolje sa dva i po puta jeftinijim Mustangom kojim će i dalje privlačiti pažnju okoline i uživati u fantastičnom zvuku V8 motora.

Sa spiska nije mogao da izostane ni poznati američki premijum proizvođač, Cadillac. Kupcima kojima sportska vožnja nije prioritet, Consumer Reports predlaže luksuznu limuzinu ATS čija se cijena kreće oko prosjeka svih pet odabranih modela.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika