Politika

PRAVEDNA: Samo reformisani unionisti i izvorni suverenisti mogu preseliti DPS u opoziciju

1606pravedna
P
rotekli lokalni izbori su pokazali da je Crna Gora neznatno odmakla od predreferendumskih podjela. Izborni rezultati su, osam godina nakon nezavisnosti, potvrdili gotovo zamrznute političke odnose, saopštio je politički klub Pravedna Crna Gora.

PRAVEDNA: Samo reformisani unionisti i izvorni suverenisti mogu preseliti DPS u opoziciju
Portal AnalitikaIzvor

Kao navode u saopštenju, "DPS je, kao partija čija prošlost je neodvojiva od velikosrpske ideologije, a sadašnjost od razarajućih ruskih industrijskih investicija, postala stranka koja je prisvojila državu i izbornu politiku svela na demagošku potragu za četnicima i antinatovcima. Istovremeno, postavši teg o vratu obnovljene crnogorske države, DPS je svjesno doprinosio sporoj transformaciji bivših unionista".

U Pravednoj naglašavaju da nije moguće graditi demokratsku i pravnu državu bez smjene DPS-a.

"Očigledno je da samo udruženim snagama reformisanih unionista i izvornih suverenista DPS može biti preseljen u opozicione klupe. Nekadašnji suverenisti treba da znaju da je njihova iskrena briga za državu postala prva linija odbrane Đukanovićevog DPS-a. Takođe, bivši unionisti moraju razumjeti da njihovo istrajavanje na antiameričkoj politici i nespremnost da priznaju svoje velikosrpske zablude predstavljaju posljednju liniju odbrane Đukanovićevog režima", kažu u Pravednoj.

Oni ističu da su i ovi izbori poslali jasnu poruku - ovaj režim može smijeniti samo reformatorska evroatlantska politika iza koje stoje udruženi izvorni suverenisti i bivši unionisti.

"To bi ujedno bio i kraj predreferendumskih podjela i početak izlaska iz začaranog kruga crnogorske neodgovorne, korumpirane i okamenjene politike", zaključuje se u saopštenju Pravedne dostavljenom Portalu Analitia.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika