Ostalo

Furtula zlatni u disku, Đurović četvrti u kugli

Furtulaaa
C
rnogorski atletičar Danijel Furtula osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska, dok je Tomaš Đurović bio četvrti u bacanju kugle, na atletskom prvenstvu Mediterana za mlađe seniore (U 23) u francuskom gradu Obanja.

Furtula zlatni u disku, Đurović četvrti u kugli
Portal AnalitikaIzvor

Furtula je do pojede došao hicem od 62 metra i tri centimetra. Srebrnu medalju osvojio je Francuz Alen Vudle hicem od 51 metar i 80 centimetara, a bronzanu Italijan Stefan Petrej (51,30).

Đurović je u bacanju kugle do četvrtog mjesta došao hicem od 17,82 metra. Pobijedio je španski bacač Aleksandar Noguera sa 18,58 metara. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Italijan Daniele Seći (18,48), a bronzanu Francuz Fredrik Deže (18,22).

Na prvom Prvenstva Mediterana za mlađe seniore nastupililo je preko 200 takmičara iz 24 države, članice Mediteranske atletske unije. Trener Danilo Krtinić kazao je da je zadovoljan Furtulinim plasmanom i rezultatom, imajući u vidu da je kiša padala tokom takmičenja.

"Zadovoljan sam plasmanom i rezultatom Furtule, koji je bio preko deset metara bolji od svojih konkurenata u disku. Đurović je imao hendikep jer mu se izgubila torba i morao je da posudi sportsku opremu da bi se takmičio. Njegova disciplina pomjerena je na tehničkom sastanku za prvi dan takmičenja zbog loših vremenskih uslova iako je bila planirana za drugi", rekao je Krtinić. (Mina)

Portal Analitika