Fudbal

Skols: Runi nije krivac za poraz

RUniEngleska
L
egenda Mančester junajteda Pol Skols stao je u odbranu napadača Engleske Vejna Runija usljed kritika poslije poraza od Italije (2:1).

Skols: Runi nije krivac za poraz
Portal AnalitikaIzvor

 

- Nije bilo razočaravajuće kako je Runi igrao, nego đe. Uvijek sam pričao da njemu najviše odgovara pozicija centarfora. Ako pogledate napadače učesnika Svjetskog prvenstva, Holandija ima Robina Van Persija, Brazil Nejmara, Argentina Mesija, Portugal Ronalda, i svi oni igraju na pozicijama na kojim žele. Uopšte ne krivim Runija jer je igrao na tri različita mjesta. Prvo je bio lijevo, pa desno, a tek onda u centru - poručio je nekadašnji engleski reprezentativac za portal gol.com i istakao da je neophodno da Runi mora da bude glavni izbor za centarfora.

- Nesumnjivo je da je Runi najbolji golgeter u reprezentaciji. To potvrđuje njegov učinak u kvalifikacijama. Ipak, đe je povjerenje u njega, kada će mu reko reći da je on naš glavni igrač i naš centarfor. Ako bude igrao na svojoj prirodnoj poziciji, postizaće golove. Ipak, Vejn nije svađalica niti gunđalo, pa će igrati na poziciji na kojoj mu selektor kaže, ali bilo je očigledno da se mučio protiv Italije na lijevoj strani.

Portal Analitika