Region

DRAŠKOVIĆ: Zemunski klan opet hara Srbijom

Vuk-Draskovic
L
ider SPO Vuk Drašković izjavio da zemunski klan ponovo hara Srbijom i upozorio na mogućnost da Milorad Ulemek Legija pobjegne iz zatvora.

DRAŠKOVIĆ: Zemunski klan opet hara Srbijom
Portal AnalitikaIzvor

Drašković je u intervjuu za “Blic” rekao da informacije kojima raspolaže ukazuju da je zaštićeni svjedok Ljubiša Buha Čume bio u pravu kada je medijima nedavno rekao da zemunski klan ponovo hara Srbijom.

- Nešto se opasno i krupno desilo krajem decembra 2013. i početkom januara 2014. kada je Milorad Ulemek Legija, serijski ubica koji je osuđen na četiri puta 40 godina zatvora, sa punim povjerenjem države proglašen za ključnog svjedoka u otktrivanju ubica Slavka Ćuruvije – rekao je Drašković.

Od tada, kako je upozorio, “sve upućuje na zaključak da opet neko u državi sklapa pakt sa đavolom, kao i pre 5. oktobra 2000. godine“.

Drašković kaže i da je dodatni razlog za uzbunu i činjenica da je Čumetu, ključnom zaštićenom svjedoku koji je razotkrio zločine Legije, osuđenika za ubistvo premijera Zorana Đinđića, i njegovog zemunskog klana, oduzeto policijsko obezbjeđenje.

- Njemu je oduzeto obezbjedjenje, čime je po nečijoj volji i strategiji postao glineni golub za zemunski klan. Dobio je drugo zahvaljujući svjesnoj odluci načelnika UKP – navodi Drašković.Lider SPO upozorava i da se uveliko priprema teren za Legijino premještanje u dio zatvora u požarevačkoj “Zabeli” iz kojeg će mu biti lako da pobjegne.

- Tamo ga već čekaju njegove ubice, jer su u tom dijelu zatvora Gumar, Tojaga Ilić, Bujošević…Izvan zatvora su nekadašnji pripadnici JSO koji su rasporedjeni u policiji, tužilaštvu, pravosuđu, po medijima, a ima ih čak i u Ministarstvu spoljnih poslova. Meni sve ovo liči na pripremanje terena da se Legija ponovo proglasi za heroja i spasioca države, kao što je bio proglašen za heroja 5. oktobra – kaže Vuk Drašković.

 

 

Portal Analitika