Politika

MUSTAFIĆ: U odboru da budu zastupljeni svi politički subjekti

1406Mustafic1
U
privremenom odboru za kontrolu primjene izbornog zakonodavstva, ako bude formiran, trebalo bi da budu zastupljeni svi politički subjekti, ocijenio je poslanik Bošnjačke stranke (BS), Suljo Mustafić.

MUSTAFIĆ: U odboru da budu zastupljeni svi politički subjekti
Portal AnalitikaIzvor

Poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore podnijeli su Predlog o obrazovanju privremenog odbora za nadzor nad radom državnih organa i državne i lokalne uprave u pogledu dosljedne primjene zakonodavstva radi izgrađivanja povjerenja u izborni proces.

Klub BS, Albanskih partija, Hrvatske građanske inicijative (HGI) i Liberalne partije (LP), podnijeli su amandman koji se odnosi na proširenje broja članova tog tijela, sa predloženih 12 na 14.

“U takvom sastavu, koji bi prodrazumijevao sedam predstavnika iz vlasti i sedam iz opozicije, mogu biti zastupljeni svi politički subjekti, odnosno svi poslanički klubovi koji participiraju u radu parlamenta”, kazao je Mustafić.

Prema njegovim riječima, svi politički subjekti treba da učestvuju u praćenju implementacije zakona koji su usvojeni, ili eventualno onih koje bi u narednom periodu trebalo mijenjati ili dorađivati.

On je kazao da su predstavnici BS, LP, HGI i Albanskih partija učestvovali u izradi seta zakona koji se tiču vraćanja povjerenja u izborni proces.

“Učestvovali smo u radu Radne grupe, a dio dogovora je da se nakon završetka njenog rada formira skupštinsko tijelo u kome će se naći predstavnici političkih subjekata”, rekao je Mustafić.

On je naveo da kroz dogovor i saglasnost svih političkih subjekata treba doći do rješenja koja se tiču sastava novog tijela, kao i pozicija predsjedavajućih i potpredsjedavajućih.

Prema njegovim riječima, proces izgradnje izbornog zakonodavstva još nije u potpunosti dovršen, već ga, kako je naveo, stalno treba unaprjeđivati.

“Svima nam je u Crnoj Gori cilj što demokratskiji i transparentniji izborni proces, u koji će svi imati povjerenja i u kom neće biti krupnijih problema i neregularnosti“, poručio je Mustafić.

On je kazao da manjinske partije žele da daju doprinos i rade na daljem unaprjeđenju povjerenja u izborni proces u Crnoj Gori.

Izvor: MINA; foto: bscg.me

Portal Analitika