BOGDANOVIĆ: Između Prijestonice i crnogorskih iseljenika postoji čvrsta veza

1406Bogdanovic
C
etinje je srce Crne Gore, grad u kojem je građena njena državnost i državotvornost i iz kojeg je branjena njena sloboda. A crnogorski iseljenici imali su nezaobilaznu i značajnu ulogu u svim tim procesima, kazao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović na redovnoj godišnoj sjednici Saveza Evropske dijaspore Crne Gore EDCG.

BOGDANOVIĆ: Između Prijestonice i crnogorskih iseljenika postoji čvrsta veza
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sjednice, na kojoj su razmatrani izvještaji o radu rukovodstva i Nadzornog odbora Saveza EDCG za protekli period, naglašena je potreba za snažnijom saradnjom između dijaspore i institucija Crne Gore, pri čemu je, kao primjer kvalitetnih odnosa i saradnje istaknut primjer Prijestonice Cetinje.

“Između Cetinja i crnogorske dijaspore postoji poseban odnos, čvrsta veza koja je, kako vrijeme odmiče, sve snažnija, a da je današnja Skupština crnogorske dijaspore još je jedan doprinos daljem snaženju te saradnje”, kazao je Bogdanović.

1406CetinjeBogdanović je izrazio zadovoljstvo što je Prijestonica Cetinje pokrovitelj ovog skupa. On je istakao potrebu za kontinuiranom podrškom našim iseljenicima, podsjećajući kako su oni tokom decenija i vjekova pomagali svoju Crnu Goru, uvijek joj se vraćajući i afirmišući svoju domovinu u tuđini.

“A na takav odnos, uostalom, obavezuje nas i “Lovćenska vila”, kao simbol vječne zahvalnosti Crne Gore svojim iseljenicima i kao svjedočanstvo jednog požrtvovanja i jednog stradanja onih koji su iznad svega voljeli svoju domovinu”, smatra Bogdanović.

Povodom održavanja redovne godišnje skupštine Saveza evropske dijaspore Crne Gore, vijence su na spomenik “Lovćenska vila” položili predstavnici Prijestonice Cetinje, Senata Prijestonice Cetinje, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Saveza EDCG.

Portal Analitika