Region

Vučića podržava 55 odsto građana

1406vucic
A
ko bi sada bili održani parlamentarni izbori, za Srpsku naprednu stranku (SNS) Aleksandra Vučića bi glasalo 55 odsto opredijeljenih birača.

Vučića podržava 55 odsto građana
Portal AnalitikaIzvor

To je, dakle, za oko šest odsto više u odnosu na rezultate glasanja održanog 16. marta, pokazali su rezultati istraživanja javnog mnjenja, koje je sprovedeno od 22. do 29. maja, a u koje je dnevnik "Danas" imao uvid.

"Jedna od najpoznatijih agencija u Srbiji, čije ime ne možemo da objavimo, neposredno je nakon poplava i vanredne situacije u zemlji obavila terensko istraživanje na reprezentativnom uzorku od 1.004 ispitanika", piše beogradski list, a prenosi B92.

Na pitanje - ako bi se danas održali parlamentarni izbori i ako bi se na njima kandidovale iste liste, za koju biste od njih glasali - izjasnilo se 52 odsto ispitanika.

Od tog broja, za SNS bi glasalo 55 odsto, dok bi za koaliciju SPS-PUPS-JS bilo 13 odsto opredijeljenih birača. Cenzus bi prešle još dvije parlamentarne partije - Demokratska stranka i Nova demokratska stranka, ali i Liberalno-demokratska partija, koja je 16. marta završila ispod izbornog praga.

DS, NDS i LDP sada imaju rejting od po pet odsto.

Malo ispod cenzusa, sa po četiri odsto podrške, prema rezultatima ankete nalaze se Dveri i Demokratska stranka Srbije, dok bi za Srpsku radikalnu stranku glasalo tri odsto opredijeljenih ispitanika.

Listu "Dosta je bilo" podržalo bi njih dva odsto, dok je jedan odsto birača za Ujedinjene regione Srbije.

Aleksandar Vučić je i dalje ubjedljivo najpopularniji političar u Srbiji. Pozitivno mišljenje o njemu ima 54, a negativno 21 odsto ispitanika.

Vučić je jedini političar "u plusu". Drugo mjesto po rejtingu dijele Tomislav Nikolić, o kojem dobro misli 29, a loše 36 odsto ispitanih, i Dragan Marković Palma (29:35).

Slijede Zorana Mihajlović (26:34), Ivica Dačić (24:39), Siniša Mali (19:36), Vuk Jeremić (19:41) i Kori Udovički (17:33).

Portal Analitika