Muzika

OZI OZBORN: Nije mi jasno kako sam živ

1306ozzyosbourneok
P
jevač legendarne hevi metal grupe Black Sabbath Ozi Ozborn je u nedavnom intervjuu za "Daily Mail" rekao da je bio loš otac, grub muž i da mu nije jasno kako je još uvijek živ s obzirom na način života kakav je živio.

OZI OZBORN: Nije mi jasno kako sam živ
Portal AnalitikaIzvor

Ova 65-godišnja hevi metal ikona prošao je i radio sve i svašta - od alkohola, droge, nesreće s motornim vozilima, pokušaja samoubistva i ubistva, policijske stanice, ugrožavanja životinja, a trenutno se sprema za nastup Black Sabbatha u Hajd Parku 4. jula nakon njihovog uspješnog povratničkog albuma "13" koji je zasjeo na broj jedan muzičkih top lista širom svijeta.

"To je suludo. Trebao bih biti mrtav. Ne znam zašto nijesam. Većina ljudi koji su izvodili iste ludosti su mrtvi. Padao sam niz stepenice, kroz balkon... Jednom sam iskočio kroz hotelski prozor misleći da sam u prizemlju, a bio sam na drugom spratu. Završio sam u grmlju ruža. Nisam zadobio nijednu ogrebotinu. Nisam mislio da ću doživjeti 40., a kamoli 60. Ne postoji razlog na zemlji zbog kojeg bi još uvijek trebao biti živ. No, jesam. Mora da me neko čuva", rekao je Ozborn.

Ozi je 2010. bio na sekvenciranju genoma jer je, kazao je, želio da sazna zbog čega još nije mrtav i ima li specijalni DNK.

"Izašli su s hrpom papira... Nijesam razumio pola toga, no nigdje nije pisalo mrtav", kazao je Ozi.

Ozi je prvo bio oženjen s Telmom Ris s kojom ima Džesiku i Luisa, a sa sadašnjom Šeron ima Keli i Džeka.

"Žalim zbog toga kako sam tretirao obje žene. Bio sam loš otac, grub muž i imao sam ego veličine Indije. Proveo sam decenije svog života kao potpuni idiot. Žalim zbog toliko toga da se pola toga za čime žalim ne sjećam. No, žene i djeca su ono zbog čega najviše žalim. Besmisleno je govoriti koliko mi je žao. Ne mogu to reći dovoljno puta. Sve što mogu napraviti je da ostanem trijezan", rekao je on.

Prije dvije godine, dok su Black Sabbath snimali album "13", Ozi je ponovo počeo da pije i to žešće nego prije, iselio se iz porodične kuće i zamalo nepovratno uništio brak. Tada se mislilo da su njegov povratak alkoholu uzrokovale vijesti da osnivač grupe Toni Ajomi ima rak.

"Nije istina. Nije postojao nikakav razlog osim onog da sam alkoholičar. Jednog dana pogledate napolje, sunčano je, a ti znaš da ništa ne stoji između tebe i piva. Kreneš u tu divlju vožnju i na kraju puziš po podu sobe sa željom da više ne ugledaš nijedno svitanje dana. Uzimaš li kokain, možeš piti zauvijek. Kokain i piće su jaja i slanina u svijetu zavisnika - savršena kombinacija. Jednostavno ne možeš da prestaneš", priznao je Ozi.

Dodao je da se jednog dana pogledao u ogledalo i pomislio "nikad više", te da se od tada trudi svaki dan.

Priznao je i da bez Šeron ne bi mogao ništa da učini. Ozi redovno ide na sastanke anonimnih alkoholičara za koje kaže da su jedini način da se održi na putu oporavka.

"Šeron mi uvijek kaže da sam prokleta budala i viče na mene kad pijem, ali to me ne zaustavlja. Podržava me, svjesna je toga da je to bolest i da je to dio onoga što jesam, a ja sam jedini koji se može boriti s tim. Jedini razlog zbog kojeg se trudim da ne pijem je taj što ne želim da izgubim ono što imam sa Šeron i djecom. Niko ne može izliječiti zavisnika osim njega samoga", kazao je Ozi.

Njih dvoje vjenčali su se 1982. dok je mu je bila menadžerka. Sabbathov nastup u Hajd Parku neće biti samo trijumf Black Sabatha i Ozijevog opstanka na ovom svijetu, već i 32. godišnjica njihovog braka.

"Još smo zajedno jer uprkos teškoćama nijesmo odustajali. Da ste nas čuli kako se svađamo, pomislili biste da trebate da pozovete policiju. Bacamo i lomimo stvari okolo, a poslije se smijemo kao ludi", naveo je Ozi.

(index.hr)

Portal Analitika