Svijet

Albanska policija uhapsila Kolumbijca zbog šverca kokaina otkrivenog u Luci Bar

kokain
A
lbanska policija uhapsila je Kolumbijca Luiza Augusta Cesara Trianu Pelaeza (36), zbog sumnje da je učestvovao u švercu 250 kilograma kokaina, koji je prošle sedmice otkriven u Luci Bar, pišu "Vijesti".

Albanska policija uhapsila Kolumbijca zbog šverca kokaina otkrivenog u Luci Bar
Portal AnalitikaIzvor

Kolumbijac je uhapšen u utorak veče oko 21.30 časova na aerodromu u Tirani kada je nemjeravao da sa španskim pasošem napusti Albaniju i krene ka Madridu.

Albanski mediji navode da je Luiz Augusto Cesar Triana, kako vjeruje tamošnja policija, trebalo da u toj zemlji preuzme tovare kokaina koji je “pao” u Crnoj Gori.

On je zadržan i ispitan u policiji u Tirani, a specijalni istražni tim i tužioci u toj zemlji nastavljaju istragu o tome ko je sve bio uključen u ovaj prekookeanski šverc droge vrijedne 12,5 miliona eura.

Vijest o hapšenju Kolumbijca potvrdio je i albanski zamjenik tužioca Sokol Bizga, ali nije želio da u ovoj fazi istrage iznosi više detalja.

Podaci policije u Tirani pokazuju da je Kolumbijac, navodno, telefonom bio u stalnom kontaktu sa ljudima iz luka, gdje su prolazili kontejneri natovareni bananama i kokainom.

Kolumbijac se danima nalazio u iznajmljenom stanu u Tirani, a vjeruje se da je on organizovao da kamioni sa kontejnerima kopnom od Luke Bar dođu do Albanije. Plan je, kako se vjeruje, da kokain nakon toga iz te zemlje bude prokrijumčaren švercerskim rutama do zemalja EU.

Policija i tužilac u Albaniji Kolumbijcu stavljaju na teret krivično djelo "krijumčarenje droge u pokušaju”, a istražni tim nastavlja istragu o tome ko je sve bio uključen u taj posao.

 

Portal Analitika