Region

Bivšem funkcioneru Pančeva zatvor zbog neprijavljivanja imovine

zatvorok
A
pelacioni sud u Beogradu, pravosnažno je osudio na tri mjeseca zatvora bivšeg člana Gradskog vijeća Pančeva za privredu i ekonomski razvoj Milanka Andrejića (51) jer Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio svu svoju imovinu.
Bivšem  funkcioneru Pančeva zatvor zbog neprijavljivanja imovine
Portal AnalitikaIzvor

Za primanje mita i dva krivična djela trgovina uticajem, za koja je bio osuđen na ukupno godinu dana zatvora, presuda je ukinuta, a Višem sudu u Pančevu je naloženo da mu za njih ponovo sudi, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda Srbije.

Osuđen je zbog krivičnog djela neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, jer do 31. januara 2010. godine kao funkcioner lokalne samouprave nije Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu za 2009. godinu u iznosu od 226.350 dinara koje je na svoje ime držao u sefu banke.

Andrejiću će se ponovo suditi za više krivičnih djela - primanje mita i trgovina uticajem jer Apelacioni sud smatra da je prvostepena presuda doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka.

"Ukidanje prvostepene presude u tom dijelu je bilo nužno imajući u vidu da je izreka presude u tom dijelu nerazumljiva, da u njoj nijesu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama koji su predmet dokazivanja, a oni koji su navedeni su potpuno nejasni i u znatnoj mjeri protivriječni, pa se sada ni činjenično stanje u prvostepenoj presudi u tom djelu, ne može prihvatiti kao pravilno i potpuno utvrđeno", navodi se u odluci suda.

Andrejić je kadar Nove Srbije. Bio je uhapšen u maju 2010. godine i neko vrijeme je proveo u pritvoru. (Blic)

 

Portal Analitika