Rukomet

EP kval: Nova pobjeda rukometašica

AdzicCG10.06
Ž
enska rukometna reprezentacija Crna Gore pobijedila je večeras u Čestahovoj selekciju Poljske 25:22 (10:11), u utakmici petog kola treće grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj.

EP kval: Nova pobjeda rukometašica
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske rukometašice, koje su ranije obezbijedile plasman na šampionat, upisale su večeras peti trijumf i zadržale maksimalan učinak u grupi. Izabranice selektora Dragana Adžića, koje su u Poljskoj igrale u podmlađenom sastavu, prvi međusobni duel u Podgorici dobile su 25:21.

Crnogorske rukometašice odlučujuću prednost stekle su u posljednjih deset minuta, kada su nakon serije od četiri uzastopna pogotka došle do vođstva od 24:20. Domaćin je serijom od 5:0 poveo 9:6 u 22. minutu, a prednost od tri gola imao je još pet puta. Serijom od pet uzastopnih pogodaka crnogorska selekcija povela je u 47. minutu 18:16, a u 49. minutu bilo je 20:18. Poljska je sa dva gola uspjela da izjednači, ali je uslijedila nova serija crnogorskih rukometašica za vođstvo od 24:20 i petu pobjedu u kvalifikacijama.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Katarina Bulatović sa osam, Marija Jovanović postigla je sedam, Biljana Pavićević četiri, a gol manje Majda Mehmedović. U poljskoj selekciji istakla se Alina Vojtaš sa šest, dok je Kinga Bizdra postigla gol manje. Crna Gora će u neđelju, u posljednjem kolu, ugostiti Portugal. (Mina)

Portal Analitika