Svijet

UOČI SP U FUDBALU: Prošetajte ukrašenim ulicama Brazila! (VIDEO)

1106-sp1
U
koliko odete na početnu stranicu Gugla, primjetićete malog čovjeka kako pimpuje fudbalsku loptu. On će vas odvesti na ulice Brazila i pokazati vam kako su ukrašene i obojene pred početak Svjetskog kupa.

UOČI SP U FUDBALU: Prošetajte ukrašenim ulicama Brazila! (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Brazilu počinje sjutra i tada će sve oči biti uprte u ovu zemlju Latinske Amerike, i u najbolju sporednu stvar na svijetu. Gugl je omogućio da interaktivno prošetamo ulicama Brazila, uživamo u prelijepo ukrašenim ulicama i udahnemo atmosferu pred ovaj veliki sportski događaj.



Fudbal sa sobom nosi, pogotovu na Svjetskom kupu, nadu i snove milijarde navijača. Od sjutra, kada bude odigran prvi meč na prvenstvu između Brazila i Hrvatske u Sao Paolu, gledaćemo fudbalske majstore i najbolje svjetske reprezentacije na djelu.



1106-sp2

Korisnici interneta mogu da osjete običaje i kulturu Brazila, iako su hiljadama kilometara daleko, uz pomoć Google Street View-a. Ovakvo istraživanje Brazila je možda najbolji način da “budete tamo”, a da ne sjednete u avion i otputujete. Ipak, podrazumijeva se da je obavezno posjedovanje kompjutera ili tableta.



1106-sp3

Brazilci su sredili i ofarbali ulice u gradovima koji su domaćini na Svjetskom prvenstvu. Murali, grafiti, zastave i trake u bojama Brazila dominiraju ulicama.



1106-sp4

Gugl alatke (Google maps, Google street view, Google earth) su možda najveća čuda u 21. vijeku. Sposobnost da nas interaktivno odvedu bilo gdje na planeti, da nam pokažu bilo koga ili bilo šta, je fantastično.



1106-sp5

Prošetajte ulicama Brazila i udahnite djelić euforije na

OVOM

linku.



Pogledajte video:





foto: Telegraf.rs
Portal Analitika