Svijet

Lavrov: Kijev ne da prolaz za pomoć

2805lavrovok
R
usija doprema humanitarnu pomoć na jugoistok Ukrajine uz pomoć proruskih pobunjenika, jer je Kijev odbio da nam to dozvoli, izjavio Sergej Lavrov.

Lavrov: Kijev ne da prolaz za pomoć
Portal AnalitikaIzvor

"Krajem maja smo podnijeli zvaničan zahtjev (ukrajinskim) vlastima za dozvolu za dopremanje takve pomoći i odbijeni smo", rekao je šef ruske diplomatije generalnom sekretaru OEBS-a Lambertu Zanijeru u Moskvi, izvijestila je agencija Interfaks.

"Odbijeni smo zvaničnim dopisom i zbog toga obezbjeđujemo pomoć postojećim kanalima uz podršku pobunjenika koji su zabrinuti kako njihove žene, djeca, očevi i majke izlaze na kraj sa ovim teškoćama", kazao je Lavrov, a prenio AFP.

Šef ruske diplomatije je svaki pokušaj da se zamijene djelovi mape puta OEBS-a o deeskalaciji krize u Ukrajini novim unilateralnim planovima ocijenio kao kontraproduktivan, naveo je Itar-Tas s.

Lavrov je najavio da će Zanier posjetiti ukrajinske izbjeglice u oblasti Rostov. "Znam da ćete tokom posjete oblasti Rostov, posjetiti izbjeglice iz oblasti Donjecka. Smatram to korisnim", dodao je Lavrov.

izvor: b92.net

Portal Analitika