Ostalo

Martina Hingis igra na Vimbldonu

martinaHINGIS
B
ivša najbolja teniserka svijeta Martina Hingis igraće na Vimbldonu prvi put poslije sedam godina, pošto je dobila specijalnu pozivnicu organizatora turnira, prenose sportski portali.

Martina Hingis igra na Vimbldonu
Portal AnalitikaIzvor

Ona će na Vimbldonu nastuputi u konkurenciji dublova, a partnerka će joj biti Vera Zvonarjova iz Rusije.

Hingis je na Vimbldonu osvojila titulu u singlu 1997. godine, a u dublu je trofej osvajala dva puta - 1996. i 1998. godine. Partnerke su joj tada bile Helena Sukova i Jana Novotna.

Poslije drugog odlaska u penziju 2007. godine, Hingis se vratila tenisu jula 2013. godine, ali je svoje nastupe ograničila samo na dubl.

Posljednji put je igrala na Vimbldonu 2007. godine i tada je stigla do trećeg kola u pojedinačnoj konkurenciji. Njen posljednji nastup u dublu na tom turniru bio je 2000. godine i tada je poražena u drugom kolu.

Hingis je ove godine u dublu nastupla sa Njemicom Sabinom Lisicki. One su osvojile titulu u Majamiju, što je bila prva titula Martine Hingis od 2007. godine.

Specijalnu pozivnicu za Vimbldon dobio je i Kipranin Markos Bagdatis za muški singl, a pored njega pozvana su petorica britanskih tenisera.

 

Portal Analitika