Košarka

NBA: Sparsi uzvratili brejk!

SParsi06.06
K
ošarkaši San Antonio Sparsa vratili su brejk i ponovo preuzeli prednost u finalu NBA pobjedom 111:92, u odličnoj utakmici broj 3.

NBA: Sparsi uzvratili brejk!
Portal AnalitikaIzvor

Prvo poluvrijeme donijelo je nestvarnu košarku, a gosti iz Teksasa vodili su 71:50! Tokom treće četvrtine Majami je znatno podigao nivo igre, posebno u odbrani, stigao i do minus 7 (74:81). Dalje nijesu mogli, pa su u finišu meča igrale samo rezerve.

Junak pobjede bez dileme je Kavai Lenard koji je za prvih šest minuta dao 13 poena (rezultat bio 25:12) i pokrenuo teksašku mašinu. Impesivni učinak od 29 poena, 4 skoka, po 2 ukradene lopte, blokade i asistencije ni izbliza ne govori koliko je njegova uloga u trijmfu bila važna. Uz njega briljirao je Deni Grin sa čak 5 ukradenih lopti i 15 poena. Velika trojka je u dobroj mjeri iskoristila priliku da se odmori usred naporne serije, mada su svi bili dvocifreni (Parker 15, Đinobili 11, Dankan 14).

U ekipi Majamija Lebron Džejms je odigrao odlične tri četvrtine, ali je izgubio snagu, a jedinu podršku pružao mu je Rašard Luis. Džejms je imao nevjerovatnu statistiku - 22 poena (9/14 iz igre), 7 asistencija, 7 izugbljenih, 5 ukradenih, 5 skokova, 5 faulova. Majamiju je ovo bio prvi plej of poraz na domaćem terenu ove sezone.

Portal Analitika