Politika

VEŠOVIĆ: Daniloviću, za nulu ne treba digitron

Caslav_Vesovic_04
P
ortparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović ocijenio je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika da šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović iznosi netačne podatke. Vešović je reagovao na današnju izjavu Danilovića u kojem je visoki funkcioner DF-a odbacio optužbe o političkoj korupciji u Kolašinu i naveo da je DPS izgubio četiri opštine.

VEŠOVIĆ: Daniloviću, za nulu ne treba digitron
Portal AnalitikaIzvor

- Od kako se Goranu Daniloviću pokvario digitron na 97 odsto prebrojanih glasova na predsjedničkim izborima više ne može ni da izračuna u koliko opština koja partija vrši vlast. Razumjeli bi da bi neko ko ne prati politička dešavanja pretpostavkom da je DPS vlast u nekoj od opština imao najmanje izgleda da pogriješi, zato što gotovo u svakoj uživamo najveće povjerenje građana, ali Danilović ne pretpostavlja, već namjerno iznosi netačne podatke. Prvo, nije tačno da je DPS izgubila vlast u Ulcinju. Na januarskim izborima DPS je nastupila kao treća po snazi politička partija i to opoziciona, a poslije izbora je uz uvećanje od preko 30 odsto podrške građana postala najjača partija, za razliku od DF-a koji je u odnosu na rezultat svog predsjedničkog kandidata oslabio za oko 80 odsto glasova. DPS je bila i ostala opozicija u Ulcinju, a da Danilović nema posebnog razloga za zadovoljstvo zbog toga, govori i činjenica da vlast u Ulcinju dominantno tvore naši koalicioni partneri na državnom nivou. Sličnu neistinu je Danilović saopštio i za Plav. DPS je opoziciona partija u Plavu koja je uvećala broj odborničkih mandata za preko 50 odsto i koja je na majskim izborima postala najbrojnija stranka.

Ko god da formira novu vlast, sačinjavaće je ili DPS ili naši državni koalicioni partneri. Tako će biti i u Rožajama, u kojima DF nije mogao ni listu da sastavi. Kako su u Beranama osvojili vlast i kako su je proslavili nije baš za hvaljenje. Pored toga, u odnosu na prethodni izborni ciklus kada je Petnjica bila u sastavu Berana, Demokratska partija socijalista je potvrdila status najjače partije u Petnjici i uz uvećanje podrške građana od oko 13 odsto pojedinačno uživamo najveće povjerenje građana Berana.

U konačnom, sa digitronom ili bez njega, lako je doći do zaključka da je DPS pobjednik lokalnih izbora, da naša politika konstantno dobija nove pristalice dok je Demokratski front u nezaustavljivom padu. U gotovo svakoj od 12 opština u kojima su održani izbori 25. maja zabilježili su značajan pad povjerenja crnogorskih građana. Zato kada pokušava da izvlači zaključke iz svojih poraza, Daniloviću predlažemo da više ne pominje cifre i da, ako baš mora, sabira najviše do nule. Taman koliko je dobio glasova u Đuđevini. Za nulu mu ne treba digitron, zaključio je Vešović.

 

 

Portal Analitika