Košarka

Pavićević: Pobjeda otvara vrata Eurobasketa

PavicevicZenecg10.06
Ž
esnka seniorska reprezentacija u srijedu (19.30 sati) u Hagenu će igrati protiv selekcije Njemačke utakmicu drugog kola grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Mađarskoj i Rumuniji.

Pavićević: Pobjeda otvara vrata Eurobasketa
Portal AnalitikaIzvor

 

Pobjedom u prvom međusobnom duelu koji je odigran u nedjelju na Cetinju (63:52), izabranice Momira Milatovića napravile su prvi korak ka ostvarenju cilja i osvajanju jednog od prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi koja vode na šampionat Starog kontinenta. Nova pobjeda protiv najtežeg protivnika u grupi značila bi veliki korak ka trećem uzastopnom učešću na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

- Dobili smo prvi međusobni duel zahvajujući dobroj igri u odbrani iako je bilo teško jer je bila prva utakmica i veoma neugodan protivnik koji će nam biti glavni rival u kvalifikacionoj grupi. Nadam se da ćemo i u gostima ponoviti dobro izdanje u odbrani, ali i da ćemo biti znatno bolje u napadu jer vjerujem da imamo rješenje za njihovu zonu. Na Cetinju smo se loše snašle na zonu ''2-3'' koju su one postavile i igrale 80 odsto utakmice na taj način. Sjajno smo otvorile utakmicu, ali smo se kasnije loše snašle kada su počele da igraju zonsku odbranu - kazala je centar Biljana Pavićević.

Crna_Gora_-_Njemacka_08_06_4Njemačka je najteži protivnik u kvalifikacionoj grupi, pa je jasno šta bi značila pobjeda u Hagenu, s obzirom na to da će ''crvene'' tri od preostala četiri meča u kvalifikacijama (oba meča protiv Ukrajine će biti odigrana na Cetinju) odigrati pred domaćom publikom.

- Ne razmišljamo o tome da smo ostvarile ubjedljivu pobjedu u prvom meču, niti o tome da pravimo kalkulacije i branimo razliku. Idemo na pobjedu, a s obzirom na to da smo u prvom meču pokazale da smo bolja selekcija i da smo nakon toga imale vremena da ispravimo određene greške koje su nam se dešavale, vjerujem da možemo da ostvarimo cilj i dođemo do novog trijumfa. Mislim da će ova utakmica biti lakša od one na Cetinju jer znamo njihove kvalitete i slabosti, pa imamo razloga da se nadamo pozitivnom rezultatu - zaključila je Pavićević.

Duel u Hagenu biće treći međusobni duel dvije selekcije, a naša reprezentacija je prije nedjeljne pobjede na Cetinju, slavila i u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Poljskoj 2011. godine kada je bilo 76:64. Utakmica Njemačka - Crna Gora počinje u 19 sati i 30 minuta.

Portal Analitika