Region

NIKOLIĆ: Srbija treba da vodi politiku kao Tito

oknikolict
P
redsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u intervjuu za RTS da je nezamislivo da Srbija uvede sankcije Rusiji i da država mora da se jednako ponaša prema svim drugim državama.

NIKOLIĆ: Srbija treba da vodi politiku kao Tito
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji, Nikolić je rekao: To je toliko nezamislivo, samo što Srbija onda mora da ima mjeru, da se jednako ponaša i prema malim i prema velikim državama.

Na pitanje zašto nije bio na inauguraciji predsjednika Ukrajine, Nikolić je rekao kako je mislio da je mali nivo da bude naš ambasador i da bi to moglo da se smatra kao potcjenjivanje pobjede, zbog toga je otišao njegov savjetnik.

Predsjednik je izjavio da on nije lično razmišljao o odlasku na inauguraciju predsjednika Ukrajine.

Nikolić dodaje da će u Ukrajinu svakako otići ukoliko Porošenko bude vodio miroljubivu politiku. Predsjednik je podsetio i kako su na njegovoj inauguraciji bila samo dva predsjednika i dodaje da će prava mera toga da li je bio dobar predsjednik biti ako bude izabran u drugom mandatu.

- Srbija ne sme da se opredejljuje i volio bih da vodi politiku kao što je nekada Josip Broz Tito, ali treba da usklađuje svoju spoljnu politiku sa EU – izjavio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je rekao da je predstojeća poseta beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka korišćena da bi njega napadali i izneli sumnja da on želi da omete da Srbija postane članica EU.

Nikolić je podsjetio da je i tokom predizborne kampanje i poslije kada je izabran jasno rekao da je cilj Srbije da bude članica EU.

Razgovori o posjeti Lukašenka, kako je objasnio, traju od novembra prošle godine, i o tome je razgovarao i sa Briselom.

(telegraf.rs)

 

 

Portal Analitika