Rukomet

Marko Simović potpisao za Bukurešt

MarkoSimovic
N
akon Mladena Rakčevića koji je potpisao za Konstancu, još jedan naš reprezentativac će sljedeće sezone nastupati u Rumuniji, objavio je portal Handball Montenegro.

Marko Simović potpisao za Bukurešt
Portal AnalitikaIzvor

Naime, desni bek iz Budve Marko Simović je potpisao dvogodišnji ugovor sa Bukureštom, koji je protekle sezone završio na desetom mjestu u domaćem šampionatu. Klub iz glavnog grada Rumunije, koji je osnovan 2007. godine želi da napravi kvalitetan tim za narednu sezonu, već su doveli pet igrača, među kojima i Simovića koji je protekle sezone nastupao za turski Ankaraspor.

- Ambicije kluba i moje su se poklopile, vidio sam da se pravi ozbiljan tim koji će igrati značajnu ulogu sledeće sezone u ligi i jednostavno sam želio biti dio takvog projekta. Sve više igrača ide u Rumuniju, gdje se mnogo ulaže u rukomet, tako da će liga sledeće sezone biti najjača do sada - kazao je za Handball Montenegro Simović, koji je u svojoj karijeri nastupao za Budvansku rivijeru, Vardar, katarski Al Alhli i Ankaruspor, dok ga je u nacionalni tim uvrstio bivši selektor Zoran Kastratović, kod koga je odigrao dva velika takmičenja SP u Španiji i EP u Danskoj.

Za Bukurešt će sljedeće sezone igrati Miloš Kostadinović iz Srbije, te bivši golman Borca i Vardara Mario Blažević.

 

Portal Analitika