Politika

DANILOVIĆ: Vladavina prava za DPS neprevaziđen problem

1006goran
N
akon što je lider SDP-a Ranko Krivokapić poručio da će vladavina prava biti „ključna stavka platforme“ te partije za postizborne koalicije, a prvi sagovornik DPS, poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović za Antenu M kaže da nije iznenađen.

DANILOVIĆ: Vladavina prava za DPS neprevaziđen problem
Portal AnalitikaIzvor

- Zaista, sa radoznalošću očekujem da vidimo konačnu verziju platforme u kojoj će biti dominantna vladavina prava, što je za DF i za opoziciju prvo slovo azbuke, a za DPS - potpuno sam siguran - neprevaziđen problem. Ali sačekajmo.

Podgorički radio navodi da u SNP-u, za sada, nemaju komentar, i podsjećaju da je politički direktor DPS-a Tarzan Milošević za TVCG kazao da se njegova partija uvijek zalagala za vladavinu prava.

Goran Danilović još ranije je kazao da je dovoljno partija zainteresovano za pokretanje parlamentarne istrage povodom neregularnosti na lokalnim izborima.

- Izuzev DPS-a, niko nije ravnodušan prema onom što se događalo na lokalnim izborima. Imajući sve to u vidu, u najskorije vrijeme DF će odlučiti da li ćemo pokrenuti tu cijelu priču i parlamentarnu istragu staviti na dnevni red. Upravo iz razloga što smo ranije imali anketne odbore koji su završavali tehničkim izvještajem, mislim da ovoga puta moramo to dobro da pripremimo. Ukoliko se naslućuje da će biti tehničkog izvještaja u kojem će biti neriješen rezultat, onda je to besmisleno. Ali, ukoliko zaista postoji dovoljan broj nas obespravljenih koji smo primijetili izborne zloupotrebe, onda u tu istragu treba sasvim izvjesno krenuti – zaključio je Danilović za Antenu M.

Portal Analitika