Svijet

Zločin u piceriji u Vegasu: Petoro mrtvih

0906las
M
uškarac i žena upali su u nedjelju naoružani u jednu piceriju u Las Vegasu i uz povike “Ovo je revolucija” ubili dvojicu policajaca koji su tu ručali.

Zločin u piceriji u Vegasu: Petoro mrtvih
Portal AnalitikaIzvor

Potom su otrčali u obližnju prodavnicu “Walmart”, gdje su smrtno ranili i treću osobu, da bi potom oboje izvršili samoubistvo.

Portaprol policije Las Vegasa Lari Hedfild izjavio je za AP da je motiv smrtonosnog napada još uvijek nejasan i predmet je istrage.

Kako piše AP, smrtonosni napad trajao je svega nekoliko minuta: policija je primila poziv iz picerije u 11.22 sati prije podne i tad je jedan od pogođenih policajaca još bio u stanju da uzvrati vatru.

Kako je na konferenciji za novinare rekao šerif Dag Gilespi, još je nejasno da li je policajac uspio da pogodi nekog u paru napadača.

Pet minuta poslije poziva policiji iz picerije, pucnji su se čuli i u “Walmartu”, gdje je pogođeno treće lice, na samom ulazu u supermarket, i gdje je počela razmjena vatre s policijom, prije nego što su napadači izvršili samoubistvo.

Po šerifovim riječima, žena napadač prvo je upucala svog partnera, a zatim sebe. Identitet žrtve iz “Walmarta” još nije potvrđen, a nijesu saopštena ni imena napadača.

U napadu u piceriji ubijeni su policajci Alin Bek (41) i Igor Soldo (31). AP navodi da su obojica bili oženjeni i imali djecu.

- Ovo je tragičan dan – konstatovao je šerif.

Bek je u policijskoj službi od 2001. i iza njega su ostali žena i troje djece. Soldo je bio policajac od 2006, imao je ženu i malu bebu.

Šeri Barns (48) očevidac je tragičnog događaja. Priča kako je ručala u piceriji, sjedeći za stolom iza dvojice policajaca, kad je muškarac prišao jednom i upucao ga u glavu. Ona se odmah sakrila ispod stola, a kad je provirila, vidjela je da je upucan i drugi policajac.

Napadač je, kaže, tada uzeo pištolj jednog od policajaca i otišao.

Prije nego što su napadači zapucali i u “Walmartu”, svjedoci tvrde da je muškarac vikao: „Svi napolje!“

Istraga će ispitati i svih 1.000 svjedoka iz “Walmarta”.

Portal Analitika