Politika

VEŠOVIĆ: Za visokog funkcionera Fronta u Đuđevini nije glasala ni najuža rodbina

Caslav_Vesovic_04
P
ortparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović ocijenio je u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika da su Demokratski front i SNP svoje glasače u Đuđevini instruisali da glasaju za koaliciju SDP i Pozitivne Crne Gore. Vešović je dodao da iako na biračkom mjestu u Đurđevini glasaju brat i roditelji jednog od najistaknutijih funkcionera DF-a da ni to nije bilo dovoljno da DF osvoji makar jedan glas.

VEŠOVIĆ: Za visokog funkcionera Fronta u Đuđevini nije glasala ni najuža rodbina
Portal AnalitikaIzvor

Vešović je komentarisao činjenicu da je na ponovljenim izborima na izbornom mjestu u Đuđevini koalicija SDP-Pozitivna dobila 27 glasova što joj je bilo dovoljno da ta koalicija osvoji treći mandat u kolašinskoj opštini iako na izborima 25. maja nije osvojila ni glas.

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije Kolašina na ponovljenim izborima na kojima je od ukupno upisna 93 birača, glasalo njih 77, Evropsko lice Kolašina odnosno koalicija SDP-Pozitivna dobila je 27, DPS 45, SNP tri, a Grupa građana jedan glas, dok Demokratski front - nije osvojio nijedan glas. Na izborima 25. maja DPS je dobio 35 glasova, SNP 15, DF 17 a koalicija SDP-Pozitivna ni jedan glas.

I dok brojne političke partije i njima bliske nevladine organizacije konstano galame o navodnoj političkoj korupciji Demokratske partije socijalista, nedozvoljenim evidencijama i tobožnjim pritiscima na birače, biće zanimljivo posmatrati kojim riječima će opisati situaciju u kojoj jedna koalicija 25.maja osvoji nula glasova, a za dvije nedjelje dobije „podršku“ 27 građana, naveo je Vešović.

Prema njegovima riječima, vjerovatno će biti intersantno na koji način će objasniti kako to da jedna opoziciona partija ostvari 17 glasova na istom biračkom mjestu na kojem glasaju roditelji i brat jednog od najistaknutijih funkcionera te partije, pa im podrška padne za 100 odsto tj. na na nulu. Slično je i sa drugom opozicionom partijom koja je sa 15 glasova vratolomno pala na 3 glasa.

- Oni koji se bune što DPS razgovara sa biračima, su potvrdili da i oni rade isto, samo što za razliku od nas koji vodimo afirmativnu i pozitivnu kampanju, oni pritiskaju svoje birače da glasaju protiv svoje volje i za one protiv kojih jesu. Politički inženjering neviđen na ovim prostorima je omogućio da glasovi protiv crnogorske nezavisnosti, Evrospke unije i NATO-a pomognu SDP-u i Pozitivnoj da dobije još jedan mandat. Da li će se isplatiti ova investicija Demokratskog fronta i SNP-a, tj. da li će SDP-PCG morati da vrate uslugu, pokazaće vrijeme.

Uprkos očitoj političkoj korupciji koja je imala za cilj da preinači slobodno izraženu volju građana i oduzme Demokratskoj partiji socijalista apsolutnu pobjedu u Danilovgradu, mi smo ostvarili još bolji izborni rezultat. Ni pokušaji da se u Bijelom Polju ugrozi politička dominacija naše partije nijesu urodili plodom, jer je DPS osvojila značajno veći broj glasova u odnosu na ostavrene rezultate 25.maja. Težnja naših političkih protivnika da se u Tuzima ospori najveća podrška birača, takođe nije uspjela. Jednako kao u Danilovgradu i u Tuzima ćemo vršiti vlast sa našim predizbornim koalicionim partnerima.

Nakon 25.maja i uspjeha DPS –a na lokalnim izborima, opozicija je složno pokušala da dokaže da se izborna volja drastično promijenila u Crnoj Gori i da su se stekli uslovi za prijevremene parlamentarne izbore. Njihova pretpostavka se nije potvrdila, a svaka naša jeste – Demokratski front je nastavio da gubi podršku građana, u Kolašinu čak i od članova najuže porodice, a mi smo ponovo pobijedili, zato što nam građani najviše vjeruju i zbog toga što glasove osvajamo čisto bez zavjera i tajnih dogovora iza očiju javnosti, zaključio je Vešović.

 

 

Portal Analitika