Muzika

Završen festival ,,Spring break Montenegro“: ,,Van Gogh“ i Kurd Maverick za kraj

96sbm
S
inoć (08. jun) je završeno četvrto izdanje festivala ,,Spring break Montenegro“. Mnogobrojna publika je u tri dana na plaži Kamenovo plesala i pjevala sa di-džejevima P.S-om, Lukom Tarlem, Goranom Starčevićem, Felipem Simom, italijanskim dvojcem ,,The cube guys”, Baćkom, ,,Van Goghom”, Pick A Booom, Chiwem, Kurdom Maverickom, Ćoskem, Softom 85-om, Mr Joolsom, Nigelom Statelyjem, Sophie, S.A.R.S-om, Loom i Nigelom, Juniorom Jackom, Mladenom Tomićem, Millokom, LuckyDeejem, Marakuom, ,,Partibrejkersima“, ,,Bad copyjem“ i Sunneryjem Jamesom i Ryanom Marcianom.

Završen festival ,,Spring break Montenegro“: ,,Van Gogh“ i Kurd Maverick za kraj
Portal AnalitikaIzvor

Najviše publike okupili su prvog dana ,,Bad copy“, drugog dana S.A.R.S i trećeg dana ,,Van Gogh“. Glavne zvijezde Sunnery James i Ryan Marciano, Junior Jack i Kurd Maverick pokazale su svoj sjaj na bini i van nje.

Dobre vibracije

96sbm2
Završnog dana festivala publika je oduševljeno pozdravila nastupe ,,Van Gogha“ i Kurda Mavericka.

Đule i bend i ovoga puta donijeli su posebnu energiju na scenu. Publika je pjevala iz sveg glasa i srca dobro poznate numere, ali i one sa aktuelnog albuma ,,Neumeren u svemu“. Na bini im se pridružio nekadašnji član, basista Dejan Ilić Cvika.

Plesalo se, dizalo ruke uvis i uživalo uz muziku koju je puštao stari znanac ovih prostora di-džej Kurd Maverick.

Noć ranije, u subotu, publika je bila jednoglasna – najbolji su bili nastupi S.A.R.S-a i Juniora Jacka.

- Bilo je lepo. Duvao je topao vetar. Drago mi je da ima ovoliko rok publike. Nije bilo prašine kao prije dvije godine, kada smo nastupali na plaži Jaz. Tada, kako bi publika počela da skače, tako se podizala prašina i išla pravo na nas – kazao je nakon nastupa za Pobjedu pjevač grupe S.A.R.S. Žarko Kovačević.

Najavio je i  prenijeru spota za numeru ,,Klinka“ sa aktuelnog albuma ,,Ikone pop kulture“.

- Spot za pjesmu ,,Klinka“ biće premijerno prikazan na ,,Youtubeu“ i MTV-ju u ponedjeljak, u 20 sati. Radio ga je Filip Dizdar. Dok smo imali nastupe u Zagrebu, pozvao nas je i dogovorili smo se za tili čas – rekao je Kovačević za Pobjedu.

Junior Jack priredio je sa svojim emsijem spektakularan nastup. Publika ga je oduševljeno pozdravljala dizanjem ruku, plesalo se i uživalo do kasno u noć.

Prvi dan obilježili su LuckyDee, ,,Bad copy“, ,,Partibrejkersi“ i Sunnery James i Ryan Marciano.

96sbm3
LuckyDee svojim energičnim setom digao je publiku na noge, a uz muziku koju je puštao plesali su i šankeri. Na bini su mu se pridružili emsijevka i di-džejka i violinista. Pjevala je publika i plesala. Momak u prvom redu dobio je i ,,red bul“ koji mu je LuckyDee bacio sa bine.

Na binu su stupili ,,Bad copy“ koje je prethodno najavio Marko Jadranko, da bi im se kasnije pridružio na bini u numeri ,,Osekni se“. Momci iz ,,Bad copyja“ priredili su pravi šou. Publika se smijala, pjevala i skakala uz njihove ljubavne i ostale blokove.

- Bilo je sjajno! Dugo smo čekali da zapjevamo negdje uz more ovdje u Crnoj Gori – kazao je za Pobjedu pjevač ,,Bad copyja“ Sky Wikluh.

,,Partibrejkeri“ pjevali su za dušu svih rokera koji su u petak veče bili prisutni na plaži Kamenovo. Srcem i dušom, iz sveg glasa pjevala je i publika.

Sunnery James i Ryan Marciano priredili su izvanredan set. To je dokazala i reakcija publike koja je tokom dva sata plesala i držala ruke uvis.

Momci su nakon nastupa bili oduševljeni. Moglo se još dva sata, kažu.

Organizacija na nivou

Ono što je krasilo ,,Spring break“ ove godine je i organizacija, koja je zaista bila na nivou. Obezbjeđenje je pravovremeno reagovalo na svaki upad van ograde i bekstejdž, prva pomoć bila je spremna da odgovori na svaki poziv. Bio je tu i spasilac na plaži da pritekne u pomoć posjetiocima koji su pored plesa i pjevanja ispred bine, željeli da iskoriste lijepo i toplo vrijeme kako bi uživali u čarima našeg mora. Ne treba zanemariti i to da je bio uposlen radnik koji je svo vrijeme skupljao prazne čaše i flaše kako bi plaža ostala čista.

Iznenađenja idu uz ,,Sea dance“

Organizatori festivala ,,Spring break Montenegro“ i ,,Sea dance“ odlučili su ove godine da udruže snage u svrhu što bolje promocije turizma. Na ,,Spring break“ i ove, kao i prošle godine, stigli su Rusi, Englezi, a bilo je posjetilaca i iz regiona. Englezi, Italijani, Rusi i publika iz regiona očekuje se i na ,,Sea danceu“ čiji program počinje 15. jula i trajaće do 17.

Promotivni tim ,,Sea dancea“ tokom ,,Spring breaka“ dijelio je flajere za svoj festival, a posjetioci su imali priliku i da se slikaju sa frontmenom britanskog sastava ,,Jamiroquai“, Džejem Kejom i Examplom. Doduše, u kartonskom obliku, ali Džeja Keja i njegov bend publika će moći da vidi i čuje uživo upravo na ,,Sea danceu“ kao hedlajnera prvog dana festivala 15. jula. Example stiže na Jaz 16. jula.

(Pobjeda)

Portal Analitika