Rukomet

SP kval: Nevjerovatan finiš i pobjeda rukometaša!

MelicCG08.06
C
rnogorski rukometaši u nevjerovatnom i dramatičnom finišu prvog meča kvalifiakcija za Svjetsko prvenstvo savladali su u Podgorici selekciju Bjelorusije 28:27 (10:14)!! ''Crveni'' su predvođeni debitantom Obradovićem na klupi, jurili rezultat tokom cijelog meča, ali se nijesu predavali do samog kraja, i za to su nagrađeni važnom pobjedom!

SP kval: Nevjerovatan finiš i pobjeda rukometaša!
Portal AnalitikaIzvor

Bjelorusija je tokom cijelog meča bila u vođstvu, koje je u prvom poluvremenu više puta iznosilo i pet golova. Crna Gora je u 45. minutu prvi put izjednačila (18:18), a bilo je i 19:19, dva minuta kasnije. Bjelorusija je u nastavku ponovo stekla prednost, koja je u 49. minutu iznosila četiri gola (23:19).

Bjelorusija je 40 sekundi prije kraja imala gol prednosti (27:26). Izjednačio je Vuko Borozan deset sekundi prije kraja, a nakon greške bjeloruskih rukometaša domaćin je dobio priliku da prvi put dođe u vođstvo, koju Melić nije propuštio, i uz zvuk sirene pogodio za konačnih 28:27.

crna-gora-3-670x380

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji, na čijem golu se istakao fenomenalni Rade Mijatović sa 14 odbrana, bio je Melić sa šest, dok je gol manje postigao Vasko Ševaljević.

U bjeloruskom timu najbolji je bio Sergej Rutenka sa osam, dok je Bariš Pukoski postigao šest golova.

crna-gora-Rukometashi

Revanš utakmica na programu je 15. juna u Minsku. Uspješniji tim iz baraž dvomeča izboriće plasman na šampionat u Kataru.

foto: Handball Montenegro

Portal Analitika