Košarka

EP kval: Košarkašice krenule pobjedom, savladana Njemačka!

SkerovicCG08.06
Ž
enska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti odigrano u Mađarskoj i Rumuniji.

EP kval: Košarkašice krenule pobjedom, savladana Njemačka!
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske košarkašice pobijedile su danas na Cetinju, u prvom kolu D grupe, selekciju Njemačke 63:52 (23:19, 15:17, 15:9 i 10:7). Izabranice selektora Momira Milatovića tokom cijelog meča bile su u vođstvu, dozvolivši rivalu da samo jednom izjednači rezultat (36:36). Pitanje pobjednika riješile su sredinom posljednje četvrtine, kada je domaćin stekao dvocifrenu prednost, koju je uspio sačuvao do kraja.

Najefikasnija u pobjedničkoj selekciji bila je Jelena Dubljević sa 14, Ešaja Marfi postigla je 11, a poen manje Jelena Škerović.

"Njemačka je potvrdiula kvalitet i bila ozbiljan rival tokom cijelog meča. Do sredine posljednje četvrtione rezultat je bio u egalu, ali je finiš meča pripao nama i zasluženo smo došle do pobjede", kazala je Škerović.

U drugom meču te grupe, Ukrajina je u Helsinkiju pobijedila Finsku 83:49. Crna Gora i Njemačka biće rivali i u drugom kolu, u srijedu u Hagenu. Plasman na šampionat izboriće šest prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Nastup na Evropskom prvenstvu obezbijedili su Mađarska i Rumunija kao domaćini, odnosno Grčka, Španija, Francuska, Srbija, Bjelorusija i Češka na osnovu rezultata sa prošlog šampionata. (Mina)

Portal Analitika