Svijet

Od danas i CIA na Tviteru i Fejsbuku

0607ciaPOCETNA
A
merička Centralna obavještajna agencija (CIA) otvorila je naloge na društvenim mrežama Twitter i Facebook, objavili su svjetski mediji.

Od danas i CIA na Tviteru i Fejsbuku
Portal AnalitikaIzvor

"Ne možemo ni da potvrdimo ni da negiramo da je ovo naš prvi twitt", navela je CIA u svom prvom tvitu, prenoci Blic.

Samo sat kasnije CIA je imala 67 hiljada tviteraša koji će je od sada pratiti na ovoj društvenoj mreži.

CIA je već imala naloge na sajtu za postavljenje fotografija, Flickru i na Youtubeu, a nalozi na Facebooku i Twitteru omogućiće joj između ostalog da preko njih objavljuje saopštenja za javnost.

0607CIA
Na oba naloga Agencija je saopštila da će postavljati fotografije, priče iz prošlosti obaveštajne agencije i neke smešne anegdote. Osim toga, biće postavljane fotografije iz muzeja CIA koji je retko otvoren za javnost.

Vijest o otvaranju naloga CIA na Facebooku i Twitteru prvo je dočekana sa nevjericom na društvenim mrežama, a pošto je Agencija u saopštenju za medije potvrdila da su nalozi zaista njeni, uslijedile su brojne šale.

"CIA je godinama pratila ljude. Sada je CIA ta koju će drugi pratiti", našalio se bivši pakistanski ambasador u SAD, Husein Hakani.

I na Facebooku i na Twitteru CIA se predstavlja kao "prva linija odbrane zemlje".

"Radimo ono što drugi ne mogu i idemo tamo gdje drugi ne mogu", dodaje Agencija.

Na Facebook-u CIA drži fotografije svog sjedišta u Virdžiniji, a u svom prvom napisu podsjeća na obilježavanje 70. godišnjice početka iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji u Francuskoj, 1944. godine.

Portal Analitika