Društvo

Lišen slobode četvrti osumnjičeni za pljačku banke u Tivtu

haps
S
lužbenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odjeljenja bezbjednosti Tivat identifikovali su i juče, 05. juna 2014. godine, lišili slobode I.B. (23), rođenog u Nikšića, nastanjenog u Tivtu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo u Erste banci – Filijali Tivat, saopšteno je iz Uprave policije.

Lišen slobode četvrti osumnjičeni za pljačku banke u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Kriminalistička obrada, koju su nakon izvršenja krivičnog djela sproveli službenici OB Tivat, upućuje na sumnju da je I.B, radnik jedne zaštitarske agencije iz Podgorice, zaposlen na poslovima obezbjeđenja Erste banke – Filijale Tivat, počinio krivično djelo zajedno sa još tri lica.

I.B. je, kako se sumnja, razbojništvo počinio na način što je znao kada će se krivično djelo izvršiti i što, po prethodnom dogovoru sa jednim od ostala tri osumnjičena lica, nije preduzeo mjere koje je bio dužan da preduzme da na licu mjesta spriječi izvršenje krivičnog djela, već je sa ostalim osumnjičenima sarađivao pretvarajući se da je i on jedan od oštećenih radnika banke. On je za to, kako se sumnja, trebalo da, po prethodnom dogovoru, dobije dio otuđenog novca iz banke.

Osumnjičeni I.B. je, uz krivičnu prijavu, predat zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Podsjećamo da su službenici OB Tivat, 02. i 03. juna 2014. godine, lišili slobode državljanina Republike Srbije, O.K. (22) iz Vrbasa, sa boravkom u Tivtu, i dva državljanina Crne Gore, M.K. (21) i R.S (27) iz Tivta, zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo u banci.

Osnovano se sumnja da su ova tri lica, po prethodnom dogovoru I.B. sa jednim od njih, isplanirala i izvršila razbojništvo na način što su, 31. maja 2014. godine, oko 12,00 časova, došli blizu objekta Erste banke – Filijale Tivat, koja se nalazi u Njegoševoj ulici, gdje su se M.K. i R.S. maskirali stavljajući preko glave fantomku sa prorezima za oči i ušli unutra, dok se O.K. odvezao vozilom na prethodno dogovoreno mjesto.

Sumnja se da su M.K, uz prijetnju nožem, i R.S, uz prijetnju pištoljem, koje su bile upućene službenicima i navodno radniku obezbjeđenja banke I.B, primorali jednog od zaposlenih u banci da otvori sef i da u kesu stavi novac u iznosu od 106.000 eura, nakon čega su otuđili kesu sa navedenim iznosom novca i pobjegli sa lica mjesta.

Prilikom bjekstva im je, kako se sumnja, dio otuđenog novca ispao iz kese, i to 8.600 eura u holu banke i još oko 5.400 eura u obližnjem parku, dok su uspjeli da otuđe oko 92.000 eura. Novac koji je zatečen u holu i parku je pokupljen i vraćen banci.

M.K. i R.S su se potom, kako se sumnja, udaljili sa dva vozila od kojih je jednim upravljao O.K.

Službenici OB Tivat su, odmah po prijavi događaja, izašli na lice mjesta gdje je izvršen uviđaj. Preduzete su opsežne mjere i radnje koje su veoma brzo rezultirale identifikovanjem a potom i lišenjem slobode osumnjičenih. Osumnjičeni O.K. i M.K. su lišeni slobode 02. juna, dok je R.S. slobode lišen 03. juna 2014. godine.

Pretresom stana i drugih prostorije koje je u Tivtu iznajmljivao O.K, a koji su izvršili službenici OB Tivat zajedno sa službenicima Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat, pronađeno je i oduzeto oko 50 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i oko 100 sjemenki biljke kanabis od koje se uzgaja ova opojna droga. S obzirom da se sumnja da je O.K. imao namjeru da ovu opojnu drogu stavi u promet, njemu se krivičnom prijavom na teret stavlja i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni O.K, M.K. i R.S. su, 03. juna 2014. godine, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Službenici OB Tivat su, 04. juna 2014. godine, u blizini kuće jednog od osumnjičenih pronašli veći dio novca od ukupnog iznosa od 92.000 eura koji su, kako se sumnja, osumnjičena lica otuđila. Preduzimaju se aktivnosti i na pronalasku preostalog dijela otuđene sume novca.

 

Portal Analitika