Politika

Vučić Đukanoviću: Srbija nikada neće zaboraviti nesebičnu i pravovremenu pomoć Crne Gore

vucic
P
redsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću telegram sa izrazima zahvalnosti na pomoći koju je Vlada Crne Gore uputila povodom katastofalnih poplava koje su nedavno pogodile Srbiju, saopšteno je Portalu Analitika iz Đukanovićevog kabineta.

Vučić Đukanoviću: Srbija nikada neće zaboraviti nesebičnu i pravovremenu pomoć Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

„Želim da Vam se ovim putem najsrdačnije zahvalim na pomoći koju je Vlada Crne Gore uputila Srbiji u izuzetno teškim trenucima za moju zemlju“, istakao je predsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

Srpski premijer se osvrnuo na kataklizmičke razmjere poplavnog talasa, u kojem se veći dio Centralne i Zapadne Srbije našao pod vodom, uz mnogo izgubljenih života i ogromnom materijalnom štetom, ocijenivši da bi oni bili mnogostruko veći da nije bilo pomoći Crne Gore. Pri tome je posebno istakao značaj specijalnih timova i opreme u vidu pumpi za vodu i čamaca, čiji je doprinos bio nemjerljiv u ugroženim područjima.

„Srbija i srpski narod nikada neće zaboraviti nesebičnu i pravovremenu pomoć Crne Gore i visoko cijeni Vaš gest kao izraz iskrenog prijateljstva. Vama, gospodine predsjedniče Vlade, dugujem ličnu zahvalnost, što ste omogućili da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija“ - navedeno je u telegramu predsjednika Vlade Republike Srbije.

 

Portal Analitika