Abiznis

CKB od Vektre investments potražuje 1,6 miliona eura

2605ckbanka
P
rivredni sud usvojio je listu priznatih i utvrđenih potraživanja Vektre investments, prema kojoj je Crnogorska komercijalna banka CKB jedini povjerilac, prenosi Mina biznis.

CKB od Vektre investments potražuje 1,6 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Stečajni upravnik, Ognjen Jovović predložio je sudiji Draganu Vučeviću da se usvoji lista, s obzirom na to da nije bilo naknadnih prijava.

Crnogorska komercijalna banka (CKB) jedina je prijavila potraživanje u iznosu od 1,6 miliona eura, a Jovović je Sudu podnio listu potraživanja 15. maja, na koju nije bilo prigovora, niti izmjena ili dopuna, prenosi agencija MINA-business.

Sud će, kako je rekao Vučević, donijeti poseban zaključak o konačnoj listi, s obzirom na to da se kod tog potraživanja istovremeno vodi parnični postupak, zbog čega je ono osporeno. On je dodao da će zaključak biti objavljen na oglasnoj tabli.

U kompaniju Vektra investments je sredinom februara uveden stečaj na zahtjev CKB zbog duga od 1,46 miliona eura, sa uračunatim kamatama.

Kompanija OTP Factoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB, podnijela je krajem novembra 2011. godine Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića, zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Uvođenje stečaja je traženo i za kompanije Vektra Montenegro, Vektra Boka, Horizon Logistic i Vektra Aviation.

Privredni sud u Podgorici je 20. decembra prošle godine uveo stečaj u kompaniju Vektra Montenegro. Rješenje o uvođenju stečaja u Vektru Montenegro donio je sudija podgoričkog Privrednog suda Miodrag Anđelić na predlog CKB, odnosno kompanije OTP Factoring.

Portal Analitika