Kultura

NAGRADNA IGRA: Knjige dobili Veselin i Jelena

0606icikl2
I
nstitut za crnogorski jezik i književnost (ICJK) i Portal Analitika nagradili su danas dva čitaoca sa po jednim primjerkom knjige „Milovan Đilas u međuratnoj književnosti“ autora Vladimira Vojinovića. Knjigu su dobili Veselin Konjević i Jelena Martinović.
NAGRADNA IGRA: Knjige dobili Veselin i Jelena
Portal AnalitikaIzvor


„Studija „Milovan Đilas u međuratnoj književnosti“ je drugo izdanje magistarskog rada Vladimira Vojinovića. Magistarska teza je plod autorovog interesovanja za crnogorsku književnost prve polovine XX vijeka i crnogorski pokret socijalne literature. Studija obuhvata književnoistorijsku, teorijsku i kritičku analizu, kao i strukturalne i kompozicione osobenosti djela Milovana Đilasa. Ovo je drugo izdanje knjige, koja se prvi put pojavila u publikaciji Crnogorskoga PEN centra 1993. godine“, navodi izdavač.


0606djilasknjiga

Nagradu dobitnici mogu podići utorkom od devet do 15 časova u prostorijama Instituta za crnogorski jezik i književnost koje se nalaze na Bulevaru Mihaila Lalića br. 1, u zgradi Biotehničkog instituta. Za sve informacije u vezi sa podizanjem nagrade dobitnici se mogu informisati na broj telefona 020/265-014. Više informacija o izdanjima ICJK možete pogledati na sajtu ove institucije.



Portal Analitika