Društvo

NVO "Društvo braće Gojačanin" predaće Skupštini prijedlog izmjena krivičnog zakona

0606braca_gojacanin
N
VO "Društvo braće Gojačanin" ranije je dobilo dozvolu Ministarstva pravde, za prikupljanje peticije za izmjenu Krivičnog zakonika, za djelo teško ubistvo. Cilj izmjena je da se počiniocima najtežeg krivičnog djela ukine pravo na amnestiju i osigura da izvršioci takvih djela, kada napune osamnaest godina, odgovaraju kao i sve punoljetne osobe.

NVO "Društvo braće Gojačanin" predaće Skupštini prijedlog izmjena krivičnog zakona
Portal AnalitikaIzvor


Izvršna direktorica Jovana Stevanović, za radio Antenu M je kazala, da su tokom maja, za samo petnaestak dana, prikupili preko dvije hiljade potpisa:



“S obzirom na stepen bezumlja koji vlada na crnogorskim ulicama nama je cilj da to promijenimo na način što će svako ko navrši 18 godina pred Krivičnim zakonom odgovarati kao bilo koji drugi građanin, bez bilo kog oblika benefita. Takođe, smatramo da nijedan vid pomilovanja prema onima koji mogu da izvrše takvo djelo nije rehabilitacionog karaktera.”  



Stevanović dodaje da se trenutno radi na Prijedlogu izmjena Krivičnog zakona.



"On će biti poslan klubovima u Parlamentu. Ukoliko niko od njih ne bude potegao to pitanje nastavićemo sa prikupljanjem peticije kako bi to ušlo u proceduru i kako bi se država izjasnila po tom pitanju. Nadam se da će poslanici u Parlamentu, nezavisno od toga kojoj stranci pripadaju, imati sluha da prepoznaju koliko je ta izmjena zakona važna za crnogorsko društvo” kazala je Stevanović.



U Crnoj Gori je prema podacima Uprave policije, u posljednje dvije i po godine, počinjeno 31 ubistvo, od čega je rasvijetljeno 26. Od početka ove godine počinjeno je šest ubistava, od toga su četiri kvalifikovana kao teška.

foto: facebook.com

Portal Analitika