Društvo

Danas presuda Šćepanu Bujiću

0606scepan_bujic
N
akon što je krajem maja, davanjem završnih riječi stranaka u postupku u Višem sudu u Podgorici završeno suđenje Baraninu Sćepanu Bujiću optuženom za ubistvo braće Ljubomira i Dejana Gojačanina u februara prošle godine, Vijeće sudije Vesne Pean presudu će izreći danas, javlja radio Antena M.

Danas presuda Šćepanu Bujiću
Portal AnalitikaIzvor


Zamjenica Višeg državnog tužioca Suzana Milić, podsjetimo, ostala je pri navodima optužnice, ocjenjujući da je tokom postupka utvrđeno da je Bujić 15. februara 2013. u bilijar klubu „Mr. Otto" u Baru, sa bliskog odstojanja pucao na braću Gojačanin. Prema njenim riječima, Bujićeva odbrana da se događaj ne bi dogodio da ga Ljubomir nije provocirao je neutemeljeno sračunata na umanjenje krivice.



Bujićevi advokati Zoran Piperović i Danilo Mićović su u zajedničkim završnim riječima naveli da je njihov branilac prekoračio nužnu odbranu, odnosno da je pucao u braću Gojačanin kako bi sebe odbranio od napada.



"Da li je Šćepan imao izbora, pitanje je i za sud i za odbranu", kazao je Mićović. Bujić se pridružio završnim riječima svojih branilaca, ponavljajući da je te večeri bio napadnut, te da mu je žao zbog svega što se dogodilo.



"Ništa od ovoga ne bi bilo da ja nijesam bio napadnut, isprovociran, ponižen. Kajem se, žao mi je i krivo što se ovo dogodilo", naveo je Bujić.

foto: e-novine.com

Portal Analitika