Fudbal

U19: Česi deklasirali „sokoliće“

OmladinciPoraz
O
mladinska reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena u drugom prijateljskom meču sa selekcijom Češke – domaćin je u Kromerižu na stadionu Slavije slavio rezultatom 5:0.

U19: Česi deklasirali „sokoliće“
Portal AnalitikaIzvor

Na današnjem susretu blistao je Jakub Jankto, koji je postigao četiri od pet pogodaka za selekciju Češke. Mladi napadač mrežu našeg tima tresao je po dva puta u oba dijela susreta. Domaćin je do prednosti došao u 12. minutu igre – prvi u pokeru golova Jankto postigao udarcem sa desetak metara nakon odlične akcije veznog reda Češke. Deset minuta kasnije češki napadač se poklonio na odličan centaršut sa lijeve strane i po drugi put pogodio metu.

Sve što su Miljenovićevi izabranici prikazali u prvom dijelu susreta bio je loš udarac Tončića sa sedam metara, koji je protivnički golman lako zaustavio. U desetom minutu nastavka Jankto je još jednom uspio da glavom zatrese mrežu. Ovog puta lopta je stigla sa desne strane a napadač protivnika nije imao problema da je sa četiri metra pošalje u mrežu.

Dva minuta kasnije Milošević nije uspio da na pravi način završi dobru akciju našeg tima – napadač naše selekcija slabo je šutirao sa deset metara. U 70. minutu Banović je napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, pa je Jankto iskoristio priliku da udarcem sa bijele tačke kompletira poker golova u duelu sa „sokolima“.

Pet minuta prije kraja susreta Zorvan je postigao evrogol udracem sa ivice kaznenog prostora i postavio konačan rezultat susreta.

- Rezultat govori dovoljno. Napravili smo puno početničkih grešaka, koje je kvalitetan protivnik kakav je Češka znao da kazni. Pričati sada o nekim našim šansama, kojih je bilo, ili o tome da nam je nedostajalo nekoliko standardnih igrača je suvišno... Rekao sam i posle prve utakmice da su Česi fizički pripremljenija ekipa od nas i još kada se na to nadoveže da primimo golove posle naših grešaka, dolazi i do pada na psihološkom planu što na kraju dovodi do ubjedljivog poraza. Predstoji nam puno kako bi ispravili puno grešaka koje smo uočili kroz ova dva meča, rekao je Miljenović.

Češka – Crna Gora 5:0

Kromeriž – Stadion Slavije.

Gledalaca: 300.

Sudija: Emanuel Marek (Češka).

Strijelci

1:0 – Jankto 12'

2:0 – Jankto 22'

3:0 – Jankto 55'

4:0 – Jankto (p) 70'

5:0 – Zorvan 85'

Žuti kartoni

Toml, Januška, Danis – Češka

A. Vukčević, Vujović – Crna Gora

Češka: Vojteh Vorel, Martin Člumecki, Martin Toml, Jirži Januška (Miloš Kratočvil), Jirži Kulhanek, Štefan Danis (Jakub Junis), Lukaš Sadilek, Daniel Trubač (Filip Zorvan), Ladislav Takač, Jakub Jankto (Marek Kodr), Marek Šiša (Juri Medvedev).

Crna Gora: Marko Novović (Andrija Pejović), Dragan Grivić, Nikola Popović, Andrija Vukčević, Marko Banović, Stefan Vukčević (Jovan Vujović), Boris Cmiljanić (Zoran Petrović), Aleksandar Tončić, Stefan Milošević, Miomir Đuričković, Vladimir Šebek (Filip Kukuličić),

Portal Analitika