Politika

LEKIĆ - NESTERENKO: Neprihvatljive sankcije Rusiji

0506lekicnesterenkook
P
redsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić i ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori  Andrej Nesterenko su danas razmijenili mišljenja o više pitanja, prije svega bilateralnih i drugih od zajedničkog interesa za dvije zemlje, saopšteno je Portalu Analitika iz DF-a.

LEKIĆ - NESTERENKO: Neprihvatljive sankcije Rusiji
Portal AnalitikaIzvor

-Posebno je bilo riječi o situaciji u Ukrajini, gdje je ruski ambasador govorio o  odnosu Rusije prema aktuelnoj krizi. Ambasador Nesterenko je izrazio čuđenje zbog političkih sankcija crnogorske vlade prema Rusiji- navodi se u saopštenju.

Lekić je izrazio stav da je najveća odgovornost na onima koji su izazvali krizu, koja sada dobija dramatične dimenzije.

Izražavajući zabrinutost zbog razvoja situacije u Ukrajini Lekić je rekao da očekuje  da se dijalogom i ozbiljnim diplomatskim inicijativama svih involviranih strana pronađe rjesenje koje bi vodilo izlasku iz krize.

-Predsjednik DF -a je ponovio da je za Front neprihvatljiva pozicija crnogorske vlade koja se umjesto uzdržanosti i uravnoteženog pristupa opredijelila za poteze koji ostavljaju mnoge posljedice, izmedju ostalog i ekonomskog karaktera. Lekić je istakao da neadekvatan nastup crnogorske vlasti ne treba generalizovati u kontekstu ukrajinske krize, jer su uočena i djelovanja sa nivoa Skupštine, koja se ocjenjuju kao uravnotežena i konstruktivna, s ciljem traženja kompromisnog rješenja- zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika