Abiznis

Montenegro erlajns: Povećan broj putnika iz Rusije

ma
N
acionalni avio-prevoznik je tokom maja ove godine prevezao 10 odsto putnika vise na relaciji iz Moskve ka Crnoj Gori i nazad, nego u istom periodu prosle godine. Taj trend rasta broja putnika nastavljen je i početkom juna, tako očekujemo da ce broj prevezenih putnika i u junu biti povećan za 5 do 7 odsto, u odnosu na jun prethodne godine, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegro erlajnsa.

Montenegro erlajns: Povećan broj putnika iz Rusije
Portal AnalitikaIzvor

I pored izrazito jake konkurencije i velikog broja ruskih avio-kompanija koje saobraćaju iz Rusije ka Crnoj Gori i poznate politicke situacije u Ukrajini, Montenegro erlajns bilježi dobar buking tokom julskih i avgustovskih mjeseci.

- Sve navedeno potvrđuje i naša očekivanja, koja se odnose na povećanje broja prevezenih putnika i turista u odnosu na prethodnu godinu. Tržište Rusije, posebno Moskve, od 2007. godine, predstavlja jednu od strateških tački na mapi destinacija ka kojima saobraća Montenegro erlajns, od kad je i uspostavljen je vazdušni most ka ovoj destinaciji, kaže se u saopštenju.

Svakodnevno prisustvo, koje se ogleda brojnim dnevnim letovima ka Moskvi, predstavništvo koje postoji u ovom gradu već dugi niz godina, dovoljan su dokaz koliko ovo tržište i ova destinacija znače ne samo našoj kompaniji već i cjelokupnoj turističkoj privredi Crne Gore.

Tokom ljetnje sezone Montenegro erlajns će obavljati saobraćaj prema Moskvi, St. Petersburgu, Kaljingradu i Rostovu, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika