Abiznis

„Put do evropskog prvenstva“ Amele Feković uz podršku Luštice Development

lustica
Put do evropskog prvenstva“ biće olakšan mladoj atletičarki Ameli Feković, članici Atletskog kluba „Arsenal“ iz Tivta, uz podršku kompanije Luštica Development AD, koja je u okviru ovog projekta donirala 3.000 eura za njene pripreme za ovogodišnji „Kup Evrope“ i Balkansko prvenstvo. Učešće na ovim sportskim takmičenjima će Ameli poslužiti kao uvod za Evropsko prvenstvo sljedeće godine, na kome će učestvovati u disciplini bacanje koplja.

„Put do evropskog prvenstva“ Amele Feković uz podršku Luštice Development
Portal AnalitikaIzvor

Amela Feković je rođena 1991. godine, a atletikom je počela da se bavi sa osam godina. Na početku karijere zabilježila je zapažene rezultate, a nekoliko puta je bila i prvak Crne Gore u bacačkim, skakačkim i trkačkim disciplinama. 2008. godine je pobijedila na izboru za sportistu godine grada Tivta.

„Nadamo se da će Amelini budući uspjesi motivisati mlade da se u što većem broju aktivno bave sportom i donesu pregršt dobrih rezultata. Mladi ljudi su ponos ove sredine i daju nam podsticaj za svaki dalji napredak, kako ekonomski tako i društveni“, saopšteno je ovom prilikom iz kompanije.

Luštica Development nastoji da doprinese razvoju lokalne zajednice i pruži podršku mladim sportistima. Komapnija je do sada uložila više od pola miliona eura u različite društveno odgovorne projekte u Crnoj Gori.

Luštica Development AD je osnovana 2008. godine. Preduzeće je „joint venture“ između švajcarskog Orascom Development Ltd. (90%) i Vlade Crne Gore (10%). Projekat Luštica Bej je procijenjen na više od milijardu eura. Švajcarski Orascom Development je vodeći konstruktor potpuno integrisanih gradova koji se sastoje od hotela, vila i apartmana, objekata za odmor i opuštanje kao što su golf tereni, marine i prateća infrastrukutura. Oraskom posluje u Egiptu, Jordanu, UAE, Omanu, Švajcarskoj, Maroku, Ujedinjenom Kraljevstvu i Crnoj Gori. Najniža cijena stambenih objekata u Luštica Bej kompleksu iznosi €180,000 koliko košta studio apartman.

 

Portal Analitika