Politika

MILOŠEVIĆ: Logično da gradonačelnik Podgorice bude iz DPS-a

oktarzan11
M
jesto gradonačelnika Podgorice treba da pripadne partiji koja je na lokalnim izborima osvojila najviše mandata, kazao je u susret pregovorima sa koalicijom Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore o formiranju vlasti u glavnom gradu politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević.

MILOŠEVIĆ: Logično da gradonačelnik Podgorice bude iz DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Milošević je u razgovoru za Dan saopštio da očekuje početak razgovora tokom iduće sedmice.

„U svakom slučaju, potpuno je logično da neko ko ima 29 odbornika ima i gradonačelnika“, odgovorio je Milošević na pitanje da li su u DPS-u spremni da koaliciji Evropsko lice Podgorice ponude poziciju šefa izvršne vlasti ako to bude njihov uslov za eventualni dogovor.

Politički direktor DPS-a je dodao da su socijaldemokratama uputili poziv za razgovore, ali da još nije definisan datum početka pregovora o mogućoj postizbornoj saradnji.

„Nemamo još određen datum početka pregovora sa Socijaldemokratskom partijom. Generalni sekretar SDP-a Borislav Banović rekao je da će on organizovati pregovore sa njihove strane. Kazao je da su trenutno odsutni ljudi iz vrha njihove partije. Kad se oni vrate, vjerovatno će pregovori početi tokom sljedeće sedmice“, najavio je funkcioner DPS-a.

Milošević je optimista u pogledu konačnog ishoda pregovora o formiranju vlasti u Podgorici. Kako je naveo, očekuje da lokalnu vlast u glavnom gradu formiraju sa koalicionim partnerom sa državnog nivoa.

„Niko od nas ne želi da prejudicira ishod pregovora koji tek treba da počnu. Što se tiče nas iz DPS-a, očekujemo da će razgovori biti uspješni. Imajući u vidu da sa SDP-om imamo koaliciju na državnom nivou, logično je da budemo koalicioni partneri i na lokalnom nivou u glavnom gradu“, smatra Milošević.

Zakonski rok za konstituisanje lokalne vlasti je 60 da na od održavanja izbora.

 

 

Portal Analitika