Svijet

Posljednja sam vidjela malezijski avion

0406malezijski-avion
K
etrin Ti (41) iz Velike Britanije tvrdi da je ona posljednja osoba koja je na nebu vidjela malezijski avion koji je nestao 8. marta.

Posljednja sam vidjela malezijski avion
Portal AnalitikaIzvor


U vrijeme nestanka „boinga 777“ sa 239 putnika i članova posade, plovila je svojom jahtom u vodama blizu Indonezije. Kaže da je uvjerena da je tada vidjela avion za koji kaže da je bio u plamenu, a iz njega je kuljao dim.



- Vidjela sam avion kako sjaji narandžastom bojom, a iza sebe ostavlja trag crnog dima - opisala je svoje iskustvo Ketrin.



U isto su vrijeme na nebu u njenom vidokrugu bila su još dva aviona, ali onaj koji je gorio bio je na upola manjoj visini. Prvo je mislila da je riječ o meteoru ili da joj se možda sve samo priviđalo, ali nedavno je pregledala podatke iz svog GPS-a i zaključila da je zapravo možda vidjela avion za kojim se bezuspješno već mjesecima traga.



Kaže da je sve što zna rekla i koordinacionom centru u australijskom gradu Pertu, odakle se vodi potraga za nestalom letjelicom. Iz JACC-a su joj odgovorili da će detaljno pregledati sve što im je predala.

foto: blic.rs

Portal Analitika