Svijet

Pas preživio 18 sati zarobljen pod zemljom

0406pas2
U
Gvatemali je prije nekoliko dana u ranim jutarnjim časovima došlo do velikog odrona koji je sa sobom odnio i nekoliko života. Među onima koji su imali sreću da prežive našao se i jedan pas, piše portal Zivotinje.rs.

Pas preživio 18 sati zarobljen pod zemljom
Portal AnalitikaIzvor

Nakon nekoliko dana obilnih padavina, u ovoj zemlji pokrenulo se nekoliko klizišta, a došlo je i do odrona. Vojska je satima spašavala zarobljene u blatu, bacivši se u potragu za nestalima.

Spasioci, međutim, nisu mogli ni da zamisle da će iz velike gomile blata spasiti i život psa koji je praktično bio živ sahranjena čak 18 sati.

Lokalne vlasti saopštile su da je čak 86 domaćinstava pogođeno štetama koje su nanijela klizišta, a vojska je neumorno radila na spašavanju, kako ljudi, tako i životinja.

Dok su pokušavali da izvuku ugroženo stanovništvo iz jedne oblasti, začuli su zapomaganje životinje, koje je dopiralo iz središta zemlje. Nakon nekoliko trenutaka spasioci su shvatili da je riječ o psu kog je zatrpao odron. Odmah su počeli da kopaju, a nakon nekog vremena njihov trud se isplatio - iz zemlje je provirila glava uplašene kuce koja je očajnički tražila pomoć.

Spasioci su bili veoma zabrinuti za stanje u kom se pas nalazio. Iako su se pribojavali da bi uznemirena životinja mogla nehotice da ih povrijedi,oni su brzo odlučili da je izvuku iz blata i upute onima koji joj mogu pružiti pomoć.

- Neće vas ujesti, jer zna da mu pomažete! - rekao je jedan od spasilaca, bacivši se u pomoć nesrećnoj životinji.

Vojnici su iskopali rupu dovoljno veliku da se pas izvuče. Čim je misija uspjela, pas je odveden na sigurno.

Pošto je u nepogodi izgubila vlasnika, životinja je privremeno zbrinuta, a njeni spasioci će neko vrijeme brinuti o njoj, dok joj ne pronađu siguran dom u kom će moći da nastavi srećno da živi.

Izvor i foto: zivotinje.rs

Portal Analitika