DZZŽ „Sunčani sat“: Pržulja kažnjen sa 300 eura, novac ide CK

0306suncanisat
A
lmir Pržulja
iz Bara kažnjen je sa 300 eura, a sav novac je otišao Crvenom krsti, epilog je krivičnog postupka koji je pokrenulo DZZŽ „Sunčani sat“ iz Bara.

DZZŽ „Sunčani sat“: Pržulja kažnjen sa 300 eura, novac ide CK
Portal AnalitikaIzvor

„Krivični postupak protiv Almira Pržulja je završen. Zamjenica javnog tužioca Radmila Garčević nas je obavijestila da je donešena presuda kojom se Pržulja kažnjava novčanom kaznom od 300 eura“, navode iz DZZŽ.

Kako su nas obavijestili iz pomenutog Društva sav iznos je otišao u humanitarne svrhe i uplaćen je Crvenom krstu.

„Ovom prilikom želimo da se zahvalimo policiji, inspektorima i tužilaštvu što se ovo krivično djelo procesuiralo do kraja! Stop nasilju nad životinjama!“, kazali su iz „Sunčanog sata“ za Portal Analitika.

Podsjećamo Društvo za zaštitu životinja „Sunčani sat“ je Centru bezbjednosti Bar, 15. maja, podnijelo krivičnu prijavu protiv Almira Pržulja iz Bara zbog zlostavljanja životinja.

0206dogeNa Fejsbuk profilu Almira Pržulja iz Bara, predstavnici DZZŽ „Sunčani sat“ pronašli su fotografije na kojima devetemjesečne argentinske doge Ares i Perla kolju divlju svinju.

Ubrzo su fotografije uklonjene sa najpopularnije mreže, ali su predstavnici DZZŽ „Sunčani sat“ fotografije sačuvali i protiv Pržulja su podnijeli krivičnu prijavu CB Bar.

U krivičnoj prijavi protiv Pržulja DZZŽ „Sunčani sat“ se pozvao na Zakon o zaštiti životinja, zbog zlostavljanja kako divlje svinje tako i argentinskih doga.

Na fotografijama koje je Pržulj postavio na svom profilu, može se vidjeti prizor mučenja životinja: mlada divlja svinja vezana je za jednu nogu, dok Baranin pse po „prvi put testira“, huškajući svoje „ljubimce“ na krvavi pir.

U komentarima koje prate fotografije, stoji da su psi „pušteni samo da se zakače“, a svinja je poslije „akcije puštena u šumu“.

Prizor nije ostavio istomišljenike Pržulja bez komentara. Osim čestitki, mogu se vidjeti i preporuke poput „vježba čini majstora pa tako i njih dvoje, vježbom do savršenstva“.

K.Ć.

 

Portal Analitika