Politika

VUČKOVIĆ: Istražujemo navode o izbornim neregularnostima

0306veselinVuckovic
V
ršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković saopštio je da su formirani prvi predmeti o navodima da je na lokalnim izborima 25. maja bilo neregularnosti, navodeći da će Državno tužilaštvo sveobuhvatno provjeriti sve prijave i informacije.

VUČKOVIĆ: Istražujemo navode o izbornim neregularnostima
Portal AnalitikaIzvor

Vučković je apelovao na građane, političke subjekte i nevladine organizacije koji imaju informacije o izbornim neregularnostima da pomognu tužilaštvu u postupku, piše Dan.

„Naša vrata su širom otvorena za sve koji imaju informacije relevantne za ovu temu. U tom smislu, prvi predmeti su već formirani. Apsolutno sve što nam je prijavljeno, sve informacije koje smo dobili vezano za lokalne izbore 25. maja, svaki trag, biće detaljno provjereni. Tužilaštvo je već preduzelo korake“, naveo je Vučković.

On je naglasio kako nije u mogućnosti da komentariše pojedinačne predmete, ističući da će Državno tužilaštvo provjeriti sve navode da je bilo izbornih neregularnosti.

Vučković je odbacio optužbe da je tužilaštvo neažurno u predmetima koji se odnose na neregularnost izbora, ocjenjujući da je dosad činjeno sve što je bilo u njihovoj moći da se utvrdi puna istina.

Na lokalnim izborima 25.maja u 12 gradova i dvije gradske opštine, prema navodima MANS-a te pojedinih političkih subjekata, zabilježene su  neregularnosti.

Portal Analitika