Novi proizvodi

Apple OS X 10.10 - stigao je Yosemite

0206Yosemite
K
reg Federiđi
, stariji potpredsjednik zadužen za softver u Appleu predstavio je novu verziju Mac OS X-a v.10.10 pod nazivom Yosemite.

Apple OS X 10.10 - stigao je Yosemite
Portal AnalitikaIzvor

Apple je predstavio donekle redizajniran korisnički interfejs koji se poklapa sa predviđanjima da će ovaj operativni sistem napraviti korak naprijed ka vizuelno čistijem okruženju, slično redizajnu koji je prošao iOS sa predstavljanjem iOS-a 7.

Yosemite odlikuje prozračnost koja „živim prozorima“ omogućava da preuzmu ličnost korisnika koji manipuliše desktopom, pa čak i da preuzme boje koje je izabrao a ova prozračnost se pojavljuje i na aplication docku.

Centar za notifikacije sada posjeduje i „Today view“ koji nudi brzi pogled na aplikacije kao što su kalendar i vrijeme, a tu je i „dark mode“, koji je dizajniran tako da korisniku pruži prirodniju vizuelnu tranziciju između aplikacija i prozora.

Desktop je dobio i „Spotlight“ funkcionalnost koja korisnicima omogućava da aktiviraju veliki displej search bara, slično opciji koja postoji na iOS-u, a tu je i internet pretraga koja može da „povuče“ rezultate pretrage sa interneta.

Sada je moguće primati pozive i druge poruke pored iMessagesa na vašem Macu, kao i pozivati ljude direktno sa kompjutera.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika