Politika

Slovenija će pomoći Crnoj Gori na putu ka EU i NATO-u

0206KonjevicSlo
M
inistar unutrašnjih poslova Raško Konjević sastao se danas u Ljubljani sa slovenačkim ministrom unutrašnjih poslova Gregorom Virantom kojom prilikom je konstatovana dobra saradnja dva ministarstva.

Slovenija će pomoći Crnoj Gori na putu ka EU i NATO-u
Portal AnalitikaIzvor

"Ministar Virant je kazao da Slovenija u potpunosti podržava evropske i evroatlantske integracije Crne Gore, te da će pružiti svu pomoć na putu naše države ka punopravnom članstvu u EU i NATO što je, kako je ocijenio ministar Konjević, strateško spoljnopolitičko opredjeljenje Crne Gore", saopšteno je iz MUP-a.

Virant je posebno naglasio pomoć koju Slovenija može pružiti u dijelu postizanja standarda i ispunjavanja mjera i zadataka iz evropskog integracionog procesa.

Ministar Konjević je upoznao slovenačkog kolegu sa aktivnostima koje Crna Gora sprovodi na planu ispunjavanja mjera iz akcionih planova za 23 i 24, a posebno se osvrnuo na reformu javne uprave kao veoma bitnog segmenta za stvaranje profesionalne i efikasne državne uprave koja će biti pravi servis građanima.

"S obzirom na uspjeh u reformi javne uprave u Sloveniji, posebno su značajna iskustva iz tog procesa koja su prenijeta crnogorskoj delegaciji. Konjević je ocijenio da su Crna Gora i Slovenija primjer dobrih bilateralnih odnosa i zahvalio se na kontinuiranoj podršci koju zvanična Ljubljana pruža Podgorici", saopšteno je iz MUP-a.

Ministar Konjević boravak u Sloveniji nastavlja učešćem na ministarskoj konferenciji Brdo procesa, koja se održava na Brdu kod Kranja, a na kojoj će se razgovarati o jačanju regionalne saradnje i koordinisane EU pomoći u pogledu predpristupnih potreba, sa posebnim akcentom na pregovaračko poglavlje 24. Takođe, ministri će razgovarati i o jačanju borbe protiv terorizma i trafikinga ljudima.

Portal Analitika