Politika

DPS: Miodrag Lekić kao Vuksan Simonović

dps_logo
D
emokratska partija socijalista ocijenila je danas u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika da je lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić pišući italijanskom ambasadoru u Crnoj Gori oponašao Vuksana Simonovića bivšeg predsjednika skupštinske komisije za utvrđivanje istine o pisanju hrvatskog Nacionala.

DPS: Miodrag Lekić kao Vuksan Simonović
Portal AnalitikaIzvor

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić pisao je italijanskom ambasadoru u Crnoj Gori Vinćencu del Monaku u znak protesta zbog dodjelijvanja Ordena viteza italijanske zvijezde gradonačelniku Cetinja i funkcioneru DPS-a Aleksandru Bogdanoviću.

- Očito da u crnogorskoj opoziciji uvijek neko mora igrati ulogu Vuksana Simonovića. Trenutno ga vrlo originalno oponaša Miodrag Lekić. Nijesu građani Crne Gore zaboravili kada je Simonović išao na put u Italiju, noseći kofer pun papira bez ijednog dokaza, sa namjerom da blati svoju državu i njene legitimno izabrane predstavnike, a u stvari je uspio da obruka samog sebe, naveo je DPS u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Štafetu je, kako novodi DPS, preuzeo Andrija Mandić, koji je nekoliko godina kasnije pozivao strane investitore da ne ulažu u Crnu Goru.

- Najočitiji primjer Vuksanovog sindroma građani su imali priliku da vide uoči referendumske kampanje. Zbog značaja tog pitanja čak njih četvorica su podijelili ulogu jednog obilazeći svijet tvrdeći da Crna Gora nije demokratska i da joj treba zabraniti pravo na referendum. „Patriotski“ doprinos dali su i tandem Mandić – Medojević obilazeći evropske metropole insistirajući da naša država ne zaslužuje da otpočne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. I konačno, na red je došao i prvi među njima, Miodrag Lekić, koji se naročito potrudio da svoje sugrađane, kao i svi prije njega, opiše na najgori mogući način.

Kroz obraćanje italijanskom ambasadoru i osporavanje odlikovanja koje je dobio gradonačelnik Cetinja od Predsjednika Italije, Lekić je pokazao da je jednak sa onima koje predvodi. Nije to neočekivano od čovjeka kome su stubovi političke ideologije i demokratije Mandić, Medojević i Danilović, ali obzirom na njegove godine i veliko iskustvo na koje se stalno poziva, ipak je za analizu njegov novi izliv nervoze prema mladim kadrovima koji u svojim sredinama, uživaju povjerenje građana veće od 53 odsto. Sličan stav ima prema partiji koju podržava gotovo polovina građana Crne Gore, koja uspješno vodi našu država ka Evropskoj uniji i NATO-u. Ipak je onda zaključak jasan, angažman bivšeg amasadora se sveo na to da, kao Vuksan, nosi pisma i oponira svakom uspjehu i priznanju nezavisne Crne Gore, zaključeno je u saopštenju DPS-a.

 

 

Portal Analitika