Rukomet

Jovović zbog povrede završila karijeru

Jovovic01.06
C
rnogorska rukometašica Jovana Jovović saopštila je da zbog povrede završava igračku karijeru. Bivša reprezentativka kazala je da ni nakon treće operacije nije uspjela da se u potpunosti oporavi i da je primorana da u 27. godini završi karijeru.

Jovović zbog povrede završila karijeru
Portal AnalitikaIzvor

"Poslije treće operacije zbog Haglundove pete, ostavljena mi je jedan odsto mogućnosti da se to neće vraćati. To je jako ozbiljna i rijetka povreda", kazala je Jovović.

Jovović, koja je jedinstvena po tome što jednako dobro šutira sa obje ruke, ponikla je u Budućnosti, u kojoj je prošla sve selekcije, a nastupala je i u Ligi šampiona. Igrala je i za italijanski Sasari, pljevaljske Bisere, španski Alikante, njemački Vipers, poljski Ruh i norveški Levanger, koji je njen posljednji klub.

"Veliko hvala porodici i prijateljima na podršci tokon 16 godina profesionalne karijere. Posebnu zahvalnost dugujem Predragu Boškoviću i Draganu Adžiću na ogromnoj pomoći tokom karijere i inostranih angažmana. Takođe i Dušku Miliću, Sandri Kolaković, kao i ostalim trenerima", rekla je Jovović.

Ona je kazala da je mnogo ljudi kojima duguje zahvalnost.

"Ne želim izstaviti nikoga. Među njima su i Rade Đurđić, Nikola Petrović, Pero Miloševič. Hvala svim mojim divnim saigračima. Želim im još mnogo uspjeha i nadam se da ćemo se često srijetati jer je moja želja da ostanem u rukometu", kazala je Jovović. (Mina)

Portal Analitika