Svijet

Devetogodišnjak u garaži otvorio sklonište za napuštene životinje

0106djecak1
D
evetogodišnji dječak po imenu Ken sa Filipina, oduvijek je želio da otvori veliki azil za napuštene životinje. Ali, nikada nije znao da će taj dan doći tako brzo, piše portal Zivotinje.rs.

Devetogodišnjak u garaži otvorio sklonište za napuštene životinje
Portal AnalitikaIzvor

 

Ken već dugo uživa da pomaže napuštenim životinjama u svom komšiluku. Dječak provodi dosta vremena njegujući ih i hraneći, ali on želi još da pomogne.

Ken i njegov otac u garaži porodične kuće napravili su azil pod nazivom Klub srećnih životinja.

0106djecak2Nakon što su Internetom raširile fotografije na kojima Ken hrani pse lutalice, ljudi širom svijeta počeli su da šalju donacije kako bi dječak ostvario svoj cilj…

„Za sada imamo dovoljno sredstava da životinjama obezbijedimo veterinarsku njegu i dovoljno kvalitetne, konzervirane hrane“, napiso je Kenov otac u ime dječaka.

0106djecak3Uz pomoć donacija uspjeli su da na godinu dana unajme zemljište od oko 930 kvadratnih metara. Ken namjerava da zajedno sa ocem započne sa građenjem skloništa gdje će pružiti utočište lutalicama u njegovoj okolini.

Za naseljavanje zemljišta psima treba mu još sredstava, za koje se nada da će prikupiti donacijama na svojoj stranici Happy Animals Club.

Bravo, dječače!

Izvor i foto: zivotinje.rs

Portal Analitika