Politika

SNP: Potrebni mjerljivi rezultati u svim oblastima sa EU

0106SNP
L
ider SNP-a Srđan Milić razgovarao je danas s direktorom kancelarije Američke Vlade za Južnu i Srednju Evropu Džonatanom Murom. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Kluba poslanika SNP u Skupštini Crne Gore  Aleksandar Damjanović i Džon Kuni, šef ekonomsko-političkog odjeljenja Ambasade SAD u Podgorici.

SNP: Potrebni mjerljivi rezultati u svim oblastima sa EU
Portal AnalitikaIzvor

Milić i Damjanović razmijenili su mišljenja o aktuelnoj političko ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i regionu Jugoistočne Evrope, sa posebnim akcentom na evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana, složenu ekonomsku situaciju i  probleme koji opterećuju građane, kao i na nedavno završene lokalne izbore u Crnoj Gori.

"Sagovornici su se složili da fokus treba staviti na sve reforme koje su neophodne u procesu integracija Crne Gore kao i na regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose, u cilju prevazilaženja problema, posebno u dijelu vladavine prava i borbe protiv korupcije", saopšteno je iz SNP-a.

Milić i Damjanović su ukazali na neophodnost postizanja mjerljivih rezultata u svim oblastima pregovora sa Evropskom unijom.

"A da bi se to postiglo u Crnoj Gori, moramo omogućiti institucionalno djelovanje nadležnih državnih organa, i konstituisanje  svih instanci koje će biti garant implementacije zakona i sprovođenja odgovarajućih mjera. Potrebno je realizovati dijalog na visokom političkom nivou, kako bi se i konačno zaokružila priča o reformi pravosudnih organa i izborima u pravosudnim institucijama u Crnoj Gori, jer jedino tako možemo govoriti o demokratskom društvu zasnovanom na vladavini prava", kazao je Milić.

Portal Analitika